Tököliék nem bírtak az Iváncsával

NB III

A Paksi FC II. csapata látogatott a hétvégén az iváncsai katlanba.

Bozai Attila így írt:

“Hétvégén a tabella 15. helyén álló Paksi FC második csapatát fogadtuk. Tisztában voltunk vele, hogy a vendégek tabellán elfoglalt helyezése csalóka képet mutat, hiszen sokkal jobb csapat annál, mint ami az elfoglalt helyezésükből következne. Ráadásul nagyon erős összeállításban léptek ellenünk pályára, de ez cseppet sem ijesztett meg bennünket, sőt!

Jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, és az első tíz percben már két nagy gólszerzési lehetőségünk is volt. A 8. perben Hujber ugratta ki Csesznekit aki 12 méterről lőtt fölé. Két perc múlva Büki bombázta telibe a felsőlécet 18 méterről. A vendégek első veszélyes akciójára 20 percet kellett várni, ekkor Simon éles szögből leadott lövése kerülte el a kaput.

A 23. percben megszereztük a vezetést. Büki nagyszerű ütemben tálalt a védők mögé beinduló Varga elé, akinek erős, pontos lövése, védhetetlenül vágódott a hosszú sarokba, 1-0.

Nem sokáig örülhettünk viszont a vezetésnek, mivel hamar jött a válasz – a mi szempontunkból egy duplán szerencsétlen szituációból: A 27. percben egy hosszan előre rúgott labda Kertaihoz került, aki elcsúszott, és az így szerzett labdát gurították középre, amit Lőrincz úgy lőtt el 16 méterről, hogy a középre tartó lövés, egy lábon irányt változtatva került a kapunkba, 1-1. Nem sokkal később Varga beadásánál Balogh érkezett tisztán, de hátulról lerántották az ötösön, az egyértelmű büntető elmaradt.

Félidőben egy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, Pribék sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyette Miklósvári állt be.

A második félidőben mindkét csapat győzelemre játszott, ezért nagyon jó iramú, lüktető volt a játék. A vezetést ismét mi tudtuk megszerezni. Az 55. percben Cseszneki adott remek labdát a jó ütemben beinduló Baloghnak, aki okosan emelt át a kifutó kapus felett, 2-1.

Sajnos a Paksiak válasza két perc múlva érkezett. Az ellenfél térfelén veszítettünk labdát, ebből indították Simont, aki mellel átvette a labdát, majd hatalmas gólt lőtt a felső sarokba, 2-2.

Pár perc múlva Szellák kapott jó indítást, de a vendégek kapusa a büntető területen kívül fejjel mentett. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, ehhez a vendégek a 85. percben jártak a legközelebb egy szöglet után, majd Madarász révén mi szerezhettünk volna gólt. A meccslabda viszont Balogh László lábában volt. A 93. percben Balázsovics remekül adott középre, Balogh lehelyezte a sarokba, amit a vendégek kapusa Rácz hatalmas bravúrral védett, így megmentette csapatát a vereségtől.

A kilátogató nézők egy nagyon jó iramú, színvonalas, kemény párharcokkal színesített mérkőzést láthattak a két jól felkészített, a futballt a szó szoros értelmében játszó csapatok összecsapásán. Természetesen gratulálunk a csapatunknak, hiszen az egész mérkőzés során győzelemre játszva, megalkuvás nélküli futballt mutattak be, és hajszálon múlott a 3 pont!

A végeredmény miatt maradt bennünk hiányérzet, de az egy pontot is meg kell becsülni, hiszen egy nagyon jó erőkből álló Paks ellen értük el!”

Iváncsa KSE – Paksi FC II. 2-2 (1-1)
Iváncsa, vezette: Sipos Katalin

Iváncsa: Dániel – Aradi, Kertai, Madarász, Varga B., Pribék (Miklósvári, 46.), Cseszneki (Balázsovics (83.), Szellák, Hujber, Büki, Balogh L. Vezetőedző: Domján Attila
Paksi FC II.: Rácz – Berdó, Báló, Lőrincz (Pál, 87.), Kiliti, Györgye, Könyves, Opavszky, Szalai, Adamcsek (Süvöltős (76.), Simon A. Vezetőedző: Tököli Attila

Gól: Varga B. (23.), Balogh L. (55.) illetve: Lőrincz (27.), Simon A. (57.)

Vélemény, hozzászólás?