Pontot szerzett az Iváncsa a Budapest Honvéd ellen

NB III

Tischler Patrik és Eke Uzoma sem tudta mattolni Dániel Csabát, az Iváncsa kapusát.

Az Iváncsa tudósítója így vezette fel a találkozót:

Csapatunk Fekecs és Balogh nélkül készült az ősz utolsó, tavaszról előre hozott bajnoki mérkőzésére. A következő összeállításban kezdtünk: Dániel – Aradi, Kertai, Madarász, Huszty, Szántó (Berényi, 58.), Pribék, Varga B., Cseszneki, Folmer (Bartha, 83.), Büki (Szauter, 73.).

A tovbábbiakban másodedzőnk, Bozai Attila értékelése olvasható:.

“Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen a hazaiak jó formában vártak bennünket. Ráadásul talán a szezon legerősebb összeállításában léptek pályára, hiszen Tischler Patrik, Eke Uzoma, vagy az ex-Liverpool, -PSG játékos Ngog David Philippe is a kezdőcsapat tagja volt. Ennek megfelelően is kezdett a Honvéd, nekünk ugrottak, és az első 10-15 percben nyomás alá helyezték csapatunkat, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Néhány távoli lövéssel próbálkoztak, de ezek vagy elkerülték Dániel kapuját, vagy kapusunk védett magabiztosan.

A kezdeti kispesti fölény után kiegyenlítetté vált a játék, és Folmer révén megszerezhettük volna a vezetést. Mindkét csapat nagyon szervezetten, a biztonságot szem előtt tartva játszott, talán ezért sem alakult ki 100%-os gólhelyzet, ennek ellenére mind a két oldalon adódtak lehetőségek. Az első félidőben nem született gól.

A szünet után sajnos hamar megszerezte a vezetést a Honvéd. Májer kemény lövését védte kapusunk, a kipattanóból Tischler lőtt éles szögből kapufát (Dániel rajta volt), majd egy, az alapvonalról visszapasszolt labdánál Banó-Szabó lövését Dániel még bravúrral ki tudta ütni, de az érkező Ngog 5 méterről a kapunkba pörgetett (1-0).

Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszunkra, hiszen 3 perc múlva jött az egyenlítésünk: Büki szabadrúgásból ívelt középre, és az érkező Aradi 7 méterről védhetetlenül bólintott a hazaiak kapujába (1-1).

Az egyenlítés láthatóan feldobta a fiúkat és több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést. Előbb Büki szabadrúgásáról maradt le centikkel Berényi, majd az ő látványos sarkazása után Varga lépett ki jó ütemben a védők közül, de ziccerét hárította Tomori, a hazaiak kapusa. Néhány perc múlva ismét ő volt a főszereplő, amikor Aradi közeli fejesét hárította bravúrral a gólvonalon. A kihagyott helyzetek majdnem sokba kerültek, hiszen a mérkőzés végén Dániel Csaba bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ponttal térhessünk haza.

Összességében egy nagyon jó iramú, kemény, de sportszerű mérkőzésen, bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet. A játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható. Idén már csak egy mérkőzés vár csapatunkra. December 5.-én, szerdán, 12 órakor a Magyar Kupában fogadjuk az első osztályú Szombathelyi Haladást.”

Budapest Honvéd II.-MFA – Iváncsa KSE 1-1 (0-0)
Budapest, Bozsik Stadion, vezette: Hanyecz, Bence

Budapest Honvéd II.: Tomori – Kovács, Temesvári, Uzoma, Darabont, Májer, Banó-Szabó (Király 85.), Csaba, Tischler, Pisont, Ngog. Vezetőedző: Pisont István
Iváncsa KSE: Dániel – Kertai, Huszty, Szántó (Berényi 58.), Varga B., Pribék, Cseszneki, Aradi, Folmer (Bartha 83.), Madarász, Büki (Szauter 73.). Vezetőedző: Domján Attila

Gól: Ngog (49.) illetve: Aradi (52.)

Címlapfotó: Varga Luca

Vélemény, hozzászólás?