Nagy küzdelmet hozott a felcsúti szomszédvár rangadó

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Puskás Akadémia II. a Bicske együttesével játszott NB III-as derbit.

“Hatalmas küzdelmet és gól nélküli döntetlent hozott a szomszédvárak vasárnapi matinéja. Az újonc Bicskének mindössze 6 kilométert kellett utaznia a Pancho Aréna füves pályájára, ahol jócskán túlsúlyban voltak a végig lelkesen buzdító vendégszurkolók. Az MLSZ ellenőr a legendás válogatott, VB-t is megjárt kapus, Gujdár Sándor volt, míg a csapatokat Bodzay Áron vezette a remekül előkészített gyepre, partjelzői Bertalan Dávid és Rigó Martin voltak. Vukmir Dragan ezúttal a Zelizi 8 – Adorján 6, Sötét 6, Lapos 7, Madarász 6 – Nagy 7, Molnár 6 – Tornyai 5, Lak 6, Varga 5 – Peinlich 5 összetételű kezdőt nevezte, csereként pedig Török 5 (56.p. Varga helyett), Rigó 5 (63.p. Peinlich helyett) és Farkas 0 (88.p. Tornyai helyett) kapott lehetőséget.

A Bicske kezdte lendületesebben a találkozót, percekig a hazai térfélen zajlott a játék. A 3. percben Adorján lódult meg a jobb oldalon, a 16-oson belül megállította a labdát a mögötte érkező Tornyainak, aki csúnyán fölé lőtt 15 méterről. A következő percben Adorján ezúttal határozottan belőtte középre a labdát, ami Posztobányiról pattant szögletre. A 13. percben Tornyai jobb oldali keresztlabdáját Papp szorongatott helyzetben fejelte haza kapusának.A 14. percben Komáromi futott el a bal oldalon, 12 méteres lövését Zelizi biztos kézzel mentette. A 19. percben Magyar szerzett labdát a térfél közepén, 20 méteres emelése centikkel szállt a léc fölé.

A 27. percben Madarász keveredett az ellenfél tizenhatosánál lövőhelyzetbe, de ez a lehetőség is kimaradt. A 30. percben gyors labdajáratást követően Ominger is 20 méteres emeléssel próbálkozott, de ezúttal is a léc fölött hagyta el a labda a játékteret. A 36. percben Peinlich indította Tornyait, akinek a beadását a védők szögletre mentették. A 45+1. percben Madarász jobb oldali beadását Tornyai 15 méterről fejelte Laky kezébe. Jó iramú első játékrészt követően vonultak öltözőbe a csapatok.

Az 53. percben Magyar futott el a bal oldalon, visszapasszát Ominger lőtte 15 méterről kapura, Zelizi nagyot nyújtózkodva védett. A 60. percben Török szerzett labdát az ellenfél térfelén, de a lövése gyengére sikeredett. A 77. percben Molnár végzett el szabadrúgást a felcsúti térfél közepétől, de nem sikerült, sőt az ellentámadást követően nehezen tudtak menteni a vendég védők. Két perccel később bicskei sarokrúgást követően volt hasonló esemény. A 83. percben Török cselezte be magát a 16-oson belülre, majd gyanús körülmények között esett el, a játékvezető azonban nagyvonalúan továbbot intett.

A 87. percben meccslabdát hibázott a Bicske! Lapos a félpályától lódult meg remek cselekkel, pontosan lőtte be laposan a labdát, Rigó 5 méterről a felső lécre bombázott, a kipattanót pedig Madarász 18 méterről fölé lőtte. A 90+3. percben Török vezette fel a labdát, átadását Rigó kapta, aki Farkasnak röviden továbbított, így odalett a nagy lehetőség és ezzel maradt is a végeredmény 0-0.

Összességében jó mérkőzésen, számos vitatott játékvezetői ítélet mellett igazságosnak mondható végeredmény született. Az elején a Bicske könnyedén akár kétgólos előnyre is szert tehetett volna, aztán a PAFC-nak is voltak meccslabdái, de a második játékrészben már csak a BTC veszélyeztetett igazán. A finisben ismét Rigó lábában volt a hőn áhított győzelem, ami ezúttal is elmaradt. Érthetetlen az immár 452 perce tartó bicskei gólínség, s idén már csak egy alkalom maradt ennek megtörésére, a jövő vasárnap, december 1-én 13.00 órakor hazai pályán kerül sor a Hévíz SK elleni idényzáróra.

Az augusztusi mérkőzésen a Bicske végül biztosan nyert idegenben (2-0), mondhatnánk, hogy a papírforma most is mellettük áll, de a fürdőváros csapata váratlanul feltámadt. Az elmúlt héten a Puskás Akadémia FC II-t (3-1), a mai napon pedig óriási meglepetésre a listavezető Érdet verte (1-0). Fogcsikorgató idényzáróra lehet számítani, amelyen ezúttal is szükség lesz a szurkolók támogatására.”

Puskás Akadémia FC II. – Bicskei TC 0-0
Felcsút, vezette: Bodzay Á.

Puskás Akadémia FC II.: Laky – Posztobányi, Papp M., Hegedűs J., Körmendi (László N.), Ominger, Sipos G., Magyar, Fülöp L. (Nagy Z.), Komáromi, Ganbajar (Suciu, 37.) Vezetőedző: Szélesi Zoltán
Bicskei TC: Zelizi – Adorján, Sötét, Lapos, Madarász, Nagy T., Molnár V., Tornyai (Farkas O.), Lak, Varga Z. (Török), Peinlich (Rigó). Szakmai igazgató: Vukmir Dragan

Tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter
Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?