Kiénekelte a sajtot az Érd a bicskeiek szájából

NB III

A 92. percben született a mindent eldöntő találat.

A Bicske tudósítója így írt:

“Komoly ambíciókkal, négy veretlenül megvívott bajnokival a háta mögött és a 7. helyről érkezett a 2. helyezett Érdi VSE otthonába a Bicskei TC. A jó passzban lévő vendégek nem titkoltan a pontszerzés reményében utaztak a közeli riválishoz és végül csak egy hajszál, pontosabban a 92. percben egy pillanatnyi kihagyás választotta el őket a bravúrtól. Kiegyenlített találkozón végül érvényesült a papírforma. Kovács Tamás sípszavára (partjelzői Hofbauer Roland és Belicza Bence Péter voltak) verőfényes őszi napsütésben, a mérkőzés rangjához képest és a B-középen kívül kevés hazai néző előtt, ám annál acélosabb vendégtábor szurkolásával indult a találkozó. 

Vukmir Dragan minimális változtatást eszközölt a múlt héthez képest Nagy Tibor felgyógyulását követően, így a Füstös 8 – Adorján 5, Sötét 6, Radó 5, Madarász 6 – Molnár 5, Erdős 5 – Nagy 5, Varga 5, Peinlich 6 – Rigó 5 összetételű kezdőt küldte pályára, míg csereként Dencinger 6 (59.p. Varga helyett), Móri 0 (71.p. Nagy helyett) és Farkas 0 (80.p. Adorján helyett) kapott lehetőséget. Az első lehetőség a vendégcsapat előtt adódott, a 6. percben Nagy jobb oldali beadását Peinlich visszafejelte, de Rigó elcsúszott az ígéretes pillanatban. A következő percben Mojzer lépett ki a késlekedő védők közül, lövését Füstös szögletre ütötte. A 12. percben Kalmár jobb oldali beadását Adorján mentette öngól-veszélyesen. A 18. percben Peinlich-Varga kényszerítőzés után Peinlich beadásáról Rigó centikkel maradt le. Az első játékrész lefújása előtti pillanatokban Kollega került gólhelyzetbe, de Füstös mentett.

A második félidő kezdéseként Varga kapott nagyszerű átadást, két csel után lőtt, de a labda az oldalhálóba vágódott. Az 51. percben Melczer gyorsan elvégzett szabadrúgása után mindenki lemaradt a kapu torkában. A következő percben Mojzer kapott labdát, 15 méterről lőtt, a kapusról kipattanót újra rászúrta, de Madarász a gólvonalról kivágta a labdát. Az 57. percben Pál lőtt kapura mintegy 22 méterről, Füstös az alapvonalon túlra ütötte a labdát. Melczer ívelte be a szögletet, Kollega visszagurított, Pál pedig 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A 60. percben Melczer 10 méteres lövése tornáztatta meg Füstöst. A 67. percben Melczer jobboldali sarokrúgása a túloldali kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra. Még ebben a percben Nagy futott el a jobb oldalon, beadását Peinlich sarokkal próbálta a kapuba juttatni, de pár centit tévedett.

A 69. percben egy bal oldali nagy oldalbedobást követően Kollega csúnyán fölé lőtt. A 77. percben Erdős indította Peinlichet ziccerben, de a játékvezető lest ítélt. A 82. percben a frissen beállt Farkas futott el a jobb oldalon, beadását követően azonban Rigó elvétette a labdát. A 84. percben újabb nagy oldalbedobást követően Pál fejelt mellé. Váratlanul egyenlített a Bicske! A 88. percben Peinlich indult meg a bal oldalon, beadásába Bozsoki olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy a labda védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába (1-1). A 92. percben egy sarokrúgást követően tűzijáték alakult ki a vendégkapu előtt, Füstös több alkalommal is védett, de nem sikerült felszabadítani. A sokadik próbálkozásként a berobbanó Csiszár védhetetlenül a kapu közepébe fejelt és ezzel beállította a végeredményt (2-1).

Nem érdemelt vereséget a BTC, mert végig egyenrangú ellenfele volt a jóval rutinosabb és esélyesebb vendéglátók ellen, s csak egy szerencsésnek mondható találat döntött. Nagy tanulság, hogy ilyen kiélezett mérkőzéseken az utolsó utáni pillanatig maximális koncentráció szükséges a védekezésben. Javítási lehetőség jövő héten, ezúttal október 12-én szombaton 14.30 órai kezdettel a Sárvár FC elleni hazai bajnokin, amit kivételesen a válogatott mérkőzés és vélhetően a választások miatt a hétvége első napján tartanak. A Bicskei TC a reményt keltő 9. helyen várja a folytatást.”

Érdi VSE – Bicskei TC 2-1 (0-0)
Érd, vezette: Kovács Tamás

Érd: Kertész – Koós, Mojzer (Balogh 93.), Németh G., Kalmár, Csiszár, Pál, Kollega 8Pintér), Gera (Kónya), Melczer, Bozsoki. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Bicske: Füstös – Adorján (Farkas), Nagy (Móri), Molnár, Varga (Dencinger), Sötét, Madarász, Erdős, Peinlich, Radó, Rigó. Technikai vezető: Vukmir Dragan

Gól: Pál (57.), Csiszár (92.) illetve: Bozsoki (87.)

Vélemény, hozzászólás?