Hatalmas tömeg előtt harcolt a Bicske a Tatabányával

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Izgalmas párharcot hozott a Megye I-es osztályozó első felvonása.

A Bicske tudósítója így írt:

“Mindössze 5 napja volt a Bicskei Torna Clubnak, hogy megszervezze az osztályozó első felvonását és jelesre vizsgázott a stáb, hiszen a nagy létszámú szurkolósereg ellenére kulturált körülmények fogadták mind a vendég, mind pedig a hazai szimpatizánsokat. A megújult Kerecsendi Kiss Márton utcai stadionban eddig még soha nem látott érdeklődés, mintegy 1.200 néző fogadta a pályára lépő csapatokat. Vukmir Dragan szakmai igazgató a Zelizi 7 – Solt 8, Sötét 8, Molnár 8, Madarász 8 – Lak 6 – Tornyai 6, Rigó 7, Nagy 6, Peinlich 6 – Varga 7 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Valentics 6 (58.p. Peinlich helyett) és Móri 0 (75.p. Lak helyett) kapott bizalmat.

Meglepően visszahúzódó taktikával kezdte a mérkőzést a vendég komárom-esztergom megyei bajnok és az átengedett területtel megfelelő módon élt is a BTC. A 13. percben Peinlich beadását Tornyai vágta a jobb alsó sarokba, az egyetlen szépséghiba, hogy mindezt az Oláh Gábor vezette játékvezetői stáb szerint lesről tette. A 22. percben hazai szögletet követően Balla éppen Sötét elé tenyerelte a labdát, ő azonban reflexmozdulattal mellé helyezett. Egy perccel később Tornyai 14 méterről éles szögből lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé. A 36. percben Nagy lágy ívelését Rigó kapásból, az ötösről emelte fölé. Bicskei mezőnyfölénnyel zárult az első játékrész és nem sok hiányzott hozzá, hogy hazai előnnyel vonuljanak pihenőre a csapatok.

Az 56. percben Farkas 20 méteres bomba szabadrúgását ütötte nagy bravúrral szögletre Zelizi. 4 perccel később következett a tatabányai meccslabda, ekkor egy szögletet követően Solymos az ötösről centikkel fejelt a bal kapufa mellé. Nem sokkal később újabb veszélyes tatabányai kontra végén ezúttal Klausz célozta meg fejjel a jobb alsó sarkot, de mellé trafált. A 66. percben Kovács próbálkozott 25-ről, de jócskán fölé küldte a játékszert. A 69. percben a bicskei Rigó lőtt 30-ról, a bal alsóba tartó lövést azonban Balla vetődve ütötte szögletre. A 77. percben Kocsis esett el a bicskei tizenhatoson belül védője szorításában, azonban Oláh határozottan intett továbbot. Alig egy percen belül Molnár és Kocsis kakaskodásért kapott sárga lapot.

A 79. percben Tornyai is besárgult – reklamálásért. A 80. percben 4 bicskei támadó vezethette kapura a labdát 3 Bányász-védővel szemben, de végül elügyetlenkedték az ígéretes támadást. A 84. percben Madarászt buktatták a tatabányai kaputól 22 méterre, Molnár szabadrúgása azonban a védőkről pattant szögletre. A 87. percben Soltész lapos 20 méteres lövése kerülte el a kaput, míg egy perccel később Árvai lőtt a jobbösszekötő helyéről jócskán fölé. A 91. percben Móri eldönthette volna a meccset, ziccerben 7 méterről passz helyett a lövést választotta, az azonban az oldalhálóban landolt. A 92. percben tatabányai szöglet után Zelizi jól ütötte ki a földre fejelt labdát és nem sokkal később véget is ért a szomszédvárak osztályozójának első felvonása. Abban, hogy nem született gól, oroszlánrésze volt mindkét csapat kitűnőre vizsgázó védelmének.

Jó érzés volt látni, hogy ennyi embert érdekelt a derbi (rengeteg semleges szurkoló is itt volt komárom-esztergom és fejér megyei településekről), igazi futballünnep volt az osztályozó első felvonása. Igazságosnak mondható az eredmény, a Bicske dominált a találkozó jelentős részében, azonban a második félidőben magára talált a Tatabánya és hosszabb perióduson keresztül veszélyesen kontrázott. Semmi sem dőlt el, azonban a június 15-i, 17.00 órakor kezdődő visszavágón egyetlen lőtt góllal is kedvező pozícióba kerülhet a fejér megyei bajnok.

Mint az sorsolás pillanatában várható volt, két közel azonos játékerőt képviselő csapat került egymással szembe és a tatabánya fiatalos lendületét jól kompenzálta a rutinosabb és veszélyesebben támadó Bicske, amely egy hajszállal közelebb állt a győzelemhez. A Bicske Tigers szurkolói csoporton ezúttal sem múlt semmi sem, de a Bányász-tábor is nagyot alkotott – még a kék füstfelhő és egy pályára bedobott sörösdoboz ellenére is. Minden bizonnyal táblás ház és infarktusgyanús mérkőzés lesz lesz a visszavágón is a Grosics Gyula Stadionban, ahová a BTC ingyenes szurkolói buszt is indít, amelyre csütörtökig lehet jelentkezni a klubházban. Sok-sok új arcot is láttunk a mai napon a BTC stadionjában, ami még emlékezetesebbé varázsolta a fociünnepet.”

Bicske - Tatabánya

kép 1 / 17

Bicskei TC – Tatabányai Sport Club 0-0
Bicske, vezette: Oláh Gábor

Bicske: Zelizi – Sötét, Lak (Móri 75.), Madarász, Nagy D., Peinlich (Valentics 58.), Solt, Molnár, Rigó, Varga Z., Tornyai. Vezetőedző: Vukmir Dragan
Tatabánya: Balla – Árvai, Katona, Gaszner, Székely, Soltész, Kovács I., Klausz Á. (Kovács D. Sz. 82.), Fodor (Víg 90.), Solymos, Farkas V. (Kocsis 70.). Vezetőedző: P. Nagy László

Fotók: Juhász Alexandra Georgina
Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?