Balogh duplájával szerzett pontot az Iváncsa

NB III

A Dunaújváros elleni megyei derbit követően is a felsőházban tanyázik az Iváncsa.

Az Iváncsa tudósítója így írt:

“Hétvégén megyei riválisunkat, a Dunaújváros gárdáját fogadtuk. A tabellán elfoglalt helyezések alapján a vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, ráadásul több játékosunkra sem számíthattunk. Aradi eltiltás, Madarász, Berényi sérülés, Bartha külföldi út miatt nem vehetett részt a vasárnapi mérkőzésen. Ennek ellenére szerettük volna otthon tartani a 3 pontot.

Az első 8-10 percben mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását, ami a helyzetekben is megmutatkozott. A 13. percben Balogh gurított vissza Csesznekinek aki 10 méterről kevéssel lőtt a felső sarok mellé. Pár perccel később egy pontrúgás után Kertai elé került a lecsorgó labda, de a nagy lehetőség kimaradt. A 30. percben Büki ugratta ki Balogh Lacit, de lövés helyett cselt választott, így odalett a lehetőség. A vendégek játékában az első félórában inkább csak szögletek után volt veszély.

A 37. percben sikerült megszereznünk a vezetést, ekkor Büki szabadrúgásából Kertai csúsztatott Balogh elé, aki 2 méterről nem hibázott, 1-0.

Sajnos nem sokáig tartott az örömünk, hiszen 2 perc múlva, az első komoly helyzetéből egyenlített a Dunaújváros. Egy Tóth-Mundi-Szepessy összjáték végén utóbbi 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-1.

A második félidő első percében jött a hidegzuhany, ekkor Tapiska lőtt 12 méterről a kapunkba, és már a vendégeknél volt az előny. 1-2

A gól után teljesen megzavarodtunk, a Dunaújváros átvette a mérkőzés irányítását. Ekkor a vendégek játékában benne volt a gólszerzés lehetősége, ehhez a legközelebb a 60. percben jártak, amikor Dorogi 20 méteres lövését tolta Dániel a felső léc segítségével szögletre. Láttuk, hogy változtatnunk kell, ezért cserékkel illetve csapaton belüli átszervezéssel próbáltuk hatékonyabbá tenni a játékunkat, aminek a 70. percben majdnem meg is lett az eredménye. Ekkor Cseszneki adott 40 méteres labdát Baloghnak, aki már csak a kapussal állt szemben, de a lövés pillanatában hátulról meglökték,kibillentették az egyensúlyából, és így Pokorni hárítani tudott. A 77. percben viszont már a vendégek kapusa is tehetetlen volt, ekkor Cseszneki remekül adott be jobbról, középen Balogh Laci emelkedett a legmagasabbra, és gyönyörűen bólintott a hálóba, 2-2

Az utolsó 10 percben mindkét csapat megpróbálta a maga javára eldönteni a mérkőzést, ezért izgalmas volt a végjáték. Előbb a vendégek Mundi révén kerültek helyzetbe, de középre passzolt labdáját Pribék olvasta le, majd mi hagytuk ki a meccslabdát, amikor Hujber beadását Kertai 5 méterről pörgette a felső lécre.

Egy változatos, jó iramú, sportszerű (összesen 2 sárga lap) mérkőzést játszottak a csapatok. Mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet is, de a játék és a helyzetek alapján igazságos eredmény született.”

Iváncsa KSE – Dunaújváros PASE 2-2 (1-1)
Iváncsa, vezette: Mamil Zoltán

Iváncsa: Dániel – Kovács D. (Balázsovics, 69.), Kertai, Varga B., Fekecs – Büki (Miklósvári, 54.), Pribék, Szellák (Pratsler, 88.), Cseszneki, Hujber – Balogh L. Vezetőedző: Domján Attila

DPASE: Pokorni – Puskás, Mundi (Kovács B., 82.), Dorogi, Horváth K., Tóth, Szepessy, Sándor, Hompót, Barna, Tapiska. Vezetőedző: Lőrincz Emil

Gól: Balogh L. (37., 77.) illetve: Szepssy (39.), Tapiska (46.)

Vélemény, hozzászólás?