A hajrában fordított Pápán a Bicske

NB III

A 89. percben született a győztes találat.

A Bicske tudósítója így írt:

“Ritka, hogy egy NB III-as élcsapat háromszor annyi pontot szerez idegenben, mint otthon. Nos a Pápai Perutz FC ezzel a furcsa mérleggel rendelkezik és éppen ez adta az esélyt a BTC számára vasárnap kora délután az első bravúrgyőzelem megszerzésére, ami nélkül nehéz a felsőházban megkapaszkodni. Vukmir Dragan mindössze a kiállítás miatt 1 meccsre eltiltott Radó Dánielt kényszerült nélkülözni a megszokott kezdőcsapatából, amely ezúttal a Füstös 6 – Erdős 6, Sötét 6, Nagy 6, Madarász 6 – Dencinger 5, Molnár 6 – Tornyai 5, Rigó 5, Török 5 – Peinlich 5 összetételben kezdett, csereként pedig Varga 7 (66.p. Török helyett), Farkas 5 (66.p. Tornyai helyett) és Móri 0 (86.p. Peinlich helyett) kapott lehetőséget.

Gyönyörű napfényes időben Horváth Máté sípszavára (partjelzői Kovács Brankó és Szabó Dániel voltak) vonultak a csapatok a remekül előkészített gyepre. Óvatos játék után a 14. percig kellett várni az első érdemi helyzetre, ekkor bicskei kontra végén Tornyai lőtt 13 méterről fölé. A 17. percben Madarász buktatta a tizenhatos sarkánál a betörő Nagy Tamást, a jogos büntetőt Szabó lőtte magabiztosan a jobb alsó sarokba (1-0). A 24. percben a kiugró Szilágyi éles szögből leadott lövését védte lábbal Füstös.

Egy perccel később Erdős beadását a túloldalon érkező Madarász az ötös sarkáról kaposból lőtte nagy helyzetben a bal kapufa mellé. A 38. percben kissé nehezen induló szabadrúgás-kombináció után Török éles szögből 7 méterről lőtt keresztbe, elvétve a kaput. Nem sokkal később Peinlich késett le egy beadást, az ütközés után ápolni is kellett Keserű kapust. A 45. percben Hanzl 30 méteres szabadrúgását fogta magabiztosan Füstös. Az első félidőben veszélyesebben támadott a Bicske, az előny mégis a Pápánál volt egyetlen hiba után.

A 64. percben Farkas B. beadása után Kalász “törte el” a labdát a kapu előterében. A 75. percben ugyanő 16-ról lőtt a bicskei kapus kezébe. A 80. percben egyenlített a Bicske! Kezezés miatti oldalszabadrúgást ívelt be Molnár és hatalmas kavarodás után végül a szemfüles Varga passzolt közelről a kapuba (1-1). A 82. percben Nagy Tamás 17 méteres löketét tenyerelte fölé Füstös. A 87. percben az egyre jobban vérszemet kapó Bicske támadott újra, Varga átadását Móri bombázta kevéssel a bal felső fölé. A 89. percben Erdős passzát Varga lőtte a védők érintésével fölé, a szögletből pedig eldöntötte a mérkőzést a BTC! Móri beívelését az előre húzódó Nagy Tibor fejelte az ötösről a kapuba a pápai védelem asszisztálása mellett (1-2).

A hátralévő időt már sikeresen kivédekezte a Bicske, amely bravúrgyőzelmet aratott a 11. helyről érkezve a 2. helyezett otthonában, az egykor szebb napokat látott 5.500 férőhelyes Perutz Stadionban. A győzelem a helyzetek arányában megérdemeltnek mondható, sokáig sok hibával játszva is az utolsó pillanatokig hitt a sikerben a vendégcsapat és jogosan ünnepelt az ezúttal is lelkesen szurkoló Bicske Tigers tagjaival a mérkőzés után. Mindenképpen említést érdemel a hazai tábor, a Bakony Tigers sportszerű hozzáállása is, amely a találkozó után egy emberként gratulált a győztes játékosoknak. A váratlan sikerrel megnyílt a lehetőség az élmezőnyhöz való felzárkózásra, folytatás október 27-én vasárnap 13.30-kor Bicskén a MOL Fehérvár FC II. csapata ellen.”

Pápa - Bicske

Pápai Perutz FC – Bicskei TC 1-2 (1-0)
Pápa, vezette: Horváth Máté

Pápa: Keserű – Császár, Szilágyi, Dóczi, Kalász (Imres), Hanzl (Farkas B.), Szabó Zs., Zsirai, Nagy T., Böröczky, Baldauf. Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Bicske: Füstös – Erdős, Sötét, Nagy T., Madarász – Dencinger, Molnár V. – Tornyai (Farkas M.), Rigó, Török (Varga Z.) – Peinlich (Móri). Szakmai igazgató: Vukmir Dragan.

Gól: Szabó Zs. (18., 11-es) illetve: Varga Z. (80.), Nagy T. (89.)

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?