Tragédia: 47 éves korában elhunyt a 23-szoros válogatott labdarúgó, Lendvai Miklós

Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Játékosként a Zalaegerszeg, a Győri ETO, a Ferencváros és a Bordeaux csapatában is játszott.

Lendvai Miklóst mindenki erős, ellentmondást nem tűrő játékosnak ismerte. Felnőtt pályafutását Zalaegerszegen kezdte, a csapat színeiben 54 mérkőzésen 3 gólt szerzett.

Ezt követően külföldön folytatta pályafutását. Egy idényt játszott a Bordeaux színeiben, majd az FC Lugano szerződtette. Utóbbi klubban pályára nem lépett.

Ezután egy évet futballozott a Ferencvárosban. 29 meccsen 1 gólt szerzett.

Az 1999/2000-es idényt Belgiumban kezdte meg. Három évet töltött az országban.

Meghatározó játékos volt a Verbr Geel, a Beerschot AC és a Charleroi csapatában is. Mindegyik klubban több mint 30 alkalommal lépett pályára.

2004-ben rövid időre az Aris Limassol együtteséhez igazolt. A 2004/2005-ös idényt a Győri ETO színeiben töltötte, majd egy szezont Zalaegerszegen húzott le.

2007-ben átigazolt az NB III-as Soproni VSE-hez, ahol játékos-edző volt majd Andráshidán is játékos-edzőként tevékenykedett. 2009-ben Tapolcán és Ságodon játszott. 2010-ben a Z. Becsali-Tungsram LSE játékosa volt. Utoljára az Alibánfalva LSC-ben rúgta a bőrt.

A magyar válogatottba 1996 és 2004 között többször is meghívták. 23-szor ölthette magára a címeres mezt.

Három szezonon át dolgozott a ZTE-nél trénerként, majd a 2015/2016-os idényben a Zala megyei első osztályú Hévíz SE foglalkoztatta. A csapat négy pontos előnnyel megnyerte a bajnokságot.

Lendvai Miklós azonban ezt követően nem edzősködött tovább. Apósa építőipari vállalkozásában vállalt szerepet, miután úgy érezte, sok időt és energiát ölt a futballba, de nem térült meg.

Úgy érezte, hogy váltania kell. Számítása bejött, hamarosan cégvezető lett apósa építőipari cégénél. Erről 2021-ben beszélt Lendvai Miklós a Magyar Nemzetnek.

Családos ember volt, párjával öt gyermeket neveltek közösen. Hétfőn reggel várták a kollégái, de nem érkezett meg, a telefont pedig nem vette fel.

Munkatársai a lakhelyénél keresték fel. Sajnos akkor már nem élt, lakása egyik melléképületében holtan találták.

A hírek szerint önkezével vetett véget életének. Lendvai Miklós életének negyevennyolcadik évében hunyt el.

Egykori csapattársai megdöbbenten nyilatkoztak a Sportal.hu számára. Herczeg Miklós, gyerekkora óta ismerte, teljesen megdöbbentette a hír.

Kocsárdi Gergely, akivel a ZTE-nél voltak csapattársak, szintén ledöbbent. Alig jutott szóhoz. Elmondta, hogy már ritkán találkoztak személyesen, de egy hete összefutottak egy töltőállomáson és megittak egy kávét. Azt mondta, mindig példakép volt számára a mentalitása és a küzdeni akarása miatt.

Vincze Ottó az Instagramon búcsúzott barátjától. A Ferencvárosban voltak csapattársak. “Miki, drága BARÁTOM Isten Veled!” – írta Vincze Ottó.

Az ügy kapcsán a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja a haláleset körülményeit.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?