Véget ért a nyár? A vármegyei focisták számára lassan igen…

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A következő szezon rendkívül korán kezdődhet.

Egyelőre még nem lehet tudni, pontosan melyik hétvégén kezdődnek a 2023/2024-es vármegyei pontvadászatok. Ugyanakkor lehet következtetni rá, hogy mikor fog sor kerülni erre.

Az elmúlt években ezek voltak a nyitónapok a vármegyei első osztályban:

  • 2022. augusztus 21.
  • 2021. augusztus 21.
  • 2020. augusztus 15.
  • 2019. augusztus 17.
  • 2018. augusztus 18.
  • 2017. augusztus 12.

Mivel idén 2017-hez hasonlóan augusztus 20-a vasárnapra esik, ami nemzeti ünnep, így azon a vasárnapon egész biztos, hogy nem rendezhetnek az MLSZ égisze alá tartozó tétmérkőzést. 2017-ben ezért a csapatok nem szombaton és vasárnap, hanem pénteken és szombaton léptek pályára a nyitófordulóban. Akkor az első játéknapra augusztus 12-én került sor.

Jó esély van rá, hogy a 2023/2024-es idény első vármegye egyes mérkőzése is augusztus 12-én lesz. Az előző szezonban indult 15 csapatnak egyaránt joga van részt venni a vármegyei első osztály küzdelmeiben, mivel kieső nem volt a kiírás szerint. A Gárdony a pályán nem jutott fel az NB III-ba, de még felkérhetik a magasabb osztályban való indulásra. A Mór viszont kiesett az NB III-ból. Tudjuk, hogy a Mezőfalva a vármegyei másodosztályból vállalja a magasabb osztályban való megmérettetést, így legalább 16-an fognak indulni a vármegyei első osztályban.

A több forduló miatt indokolttá válhat, hogy előbb kezdődjenek a küzdelmek a vármegyei első osztályban. Ha így lesz, alighanem az alsóbb osztályban is az augusztus 12-ei lesz az első játéknap.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?