Vármegyei meccsajánló: Összecsap a Pátka és a Felcsút, két pontra csökkentheti hátrányát a Baracs

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az Alap ismét hazai pályán játszik, kérdés, hogy ezúttal megússzák-e a sporik azt, hogy lelocsolják őket sörrel.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 20. forduló

A vármegyei első osztályban szombaton két mérkőzést fognak rendezni. Az öt mérkőzés óta veretlen Mány-Bicske II. toronymagas favoritként fogadja a legutóbbi öt meccsén pontot sem szerző Mezőfalva együttesét.

Ugyanezen a napon lép pályára a Sárbogárd, amely legalább átmenetileg 7 pontra faraghatja hátrányát a Főnix csapatával szemben. Ehhez a bogárdiaknak azt a Csórt kellene legyőznie, amely a múlt héten remizett a Nyékkel.

Vasárnap a listavezető Főnix a Sárosd együttesét fogadja. A fehérváriak továbbra is veretlenül vezetik a bajnokságot, meglepő volna, ha a hat meccse nyeretlen sárosdiak törnék meg ezt az elképesztő szériát.

A Lajoskomáromnak nem sok sansza van, hogy otthon tartson akár egy pontot is a Mór ellen. A piros-feketék jó formában vannak, és nyerniük kell, ha a dobogón szeretnének végezni.

A Kápolnásnyék az Enying csapatát fogadja. Bár Varga Józsefék a legutóbbi játékhéten pontokat hullajtottak, alapvetően jó formában vannak, és ősszel is simán nyerték ezt a párosítást, így most is ők az esélyesek.

A Bodajk egy hét kényszerpihenő után játszik ismét bajnoki mérkőzést. A Maroshegy ellen akár a pontszerzés is összejöhet a sereghajtónak, hiszen a fehérváriak nincsenek jó passzban: legutóbbi öt mérkőzésükön csak két pontot szereztek.

Zöld-fehér csapatok csapnak össze egymással Ercsiben. A Martonvásár látogat a táblázat hatodik helyén álló együtteshez, amely akár még a dobogóra is odaérhet, ha ilyen szorgosan gyűjti a pontokat. Az Ercsi a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, így bizakodva várhatja az alsóházi együttes elleni csörtét.

2024. 03. 23. szombat 15:00
Mány-Bicske II. – Mezőfalva
Sárbogárd – Csór

2024. 03. 24. vasárnap 15:00
MÁV Előre FC Főnix – Sárosd
Lajoskomárom – Mór
Kápolnásnyék – Enying
Bodajk – Maroshegy
Ercsi Kinizsi – Martonvásár

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 48p
2. Sárbogárd 38p
3. Mór 34p
4. Kápolnásnyék 34p
5. Tordas 34p
6. Ercsi Kinizsi 30p
7. Lajoskomárom 25p
8. Sárosd 25p
9. Maroshegy 24p
10. Mány-Bicske II. 22p
11. Mezőfalva 16p
12. Csór 13p
13. Martonvásár 13p
14. Enying 11p
15. Bodajk 5p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 16. forduló

A Mór II. és a VBK még március elején lejátszotta azt a mérkőzést, ami hivatalosan ehhez a fordulóhoz tartozik. A móriak meglehetősen simán nyerték a meccset.

A többi mérkőzés vasárnap lesz ebben a csoportban. A középmezőny legjobbja, az Etyek megerősítheti helyét az ötödik helyen, ha a papírformának megfelelően legyőzi hazai pályán az újonc Magyaralmás együttesét.

A Pákozd eddigi egyetlen bajnoki győzelmét éppen az ellen a Vál ellen érte el, amelyet most hétvégén fogad majd. A váli csapat azóta sokat fejlődött, most meglepő volna, ha a pákozdiak akár csak egyetlen pontot is tudnának szerezni.

A Mány-Csabdi egy remek győzelemmel hangolt a Herceghalom elleni ütközetre. A két csapatot csupán három pont választja el a táblázaton egymástól, a Pest vármegyei gárda ha nyer, akkor megelőzheti soros ellenfelét és más együtteseket is.

Az éllovas Bakonycsernye tovább folytathatja menetelését. Ehhez semmi különlegeset nem kell tennie, csupán el kell rabolnia mindhárom pontot a rossz passzban lévő Szár otthonából.

A csoport rangadóját Pátkán rendezik. A negyedik helyen álló helyiek a második felcsútiakat fogadják. Ősszel a Puskás Akadémia III. nyerte az ütközetet, nem volna meglepő, ha most is így történne.

2024. 03. 03. 14:00
Mór II. – Videoton Baráti Kör 6-1

2024. 03. 24. vasárnap 15:00
Etyek – Magyaralmás
Pákozd – Vál
Mány-Csabdi – Herceghalom
Szár – Bakonycsernye
Pátka – Puskás Akadémia III.

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 42p
2. Puskás Akadémia III. 30p
3. Pátka 27p
4. Mór II. 27p
5. Etyek 20p
6. Szár 19p
7. Fehérvárcsurgó 18p
8. Vál 16p
9. Mány-Csabdi 15p
10. Videoton Baráti Kör 14p
11. Magyaralmás 14p
12. Herceghalom 12p
13. Pákozd 3p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 16. forduló

Ebben a csoportban szombaton nem, csak vasárnap lesznek mérkőzések. A Seregélyes és a Besnyő mérkőzése egy klasszikus alsóházi rangadó. A seregélyesiek legutóbbi két hazai meccsüket behúzták, a besnyőiek viszont még nem nyertek a szezon során idegenben.

A Káloznak nem sok sansza van a pontszerzésre az érmes helyre hajtó Polgárdi ellen. Simon Gyula csapata a legutóbbi öt mérkőzésén csak egyszer kerülte el a vereséget, most még a pontszerzés is a bravúr kategóriába tartozna az együttestől.

Mindössze egy ponttal előzi meg az Aba Sárvíz az aktuális ellenfelét, a Beloianniszt. A középmezőnybeli rangadó ősszel döntetlennel zárult, most sem volna meglepő, ha megosztoznának a pontokon a felek.

A Nagyvenyim hazai pályán abszolút favoritként várja a Sárszentmihály elleni megmérettetést. A mérkőzés azonban nem lefutott, hiszen a mihályiak a múlt héten alaposan meglepték az Abát, és fél tucat gólt szereztek, ami intő jel lehet a venyimiek számára.

A Baracs előtt itt a nagy lehetőség, hogy két pontra faragja hátrányát az Adonnyal szemben. A listavezető szabadnapos lesz, a sárosdiak legyőzése pedig papíron nem okozhatna gondot Körmendi Zsolt legénységének. Ősszel ez a párharc döntetlennel zárult, így most is izgalmas mérkőzésre van kilátás.

2024. 03. 24. vasárnap 15:00
Seregélyes – Besnyő
Káloz – Polgárdi
Aba Sárvíz – Beloiannisz
Nagyvenyim – Sárszentmihály
Előszállás – Nagykarácsony
Baracs – Sárosd II.

A tabella állása:
1. Adony 36p
2. Baracs 31p
3. Polgárdi 27p
4. Nagykarácsony 27p
5. Nagyvenyim 22p
6. Sárosd II. 22p
7. Aba Sárvíz 22p
8. Beloiannisz 21p
9. Seregélyes 13p
10. Káloz 11p
11. Sárszentmihály 9p
12. Besnyő 8p
13. Előszállás 6p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 20. forduló

Ebben a csoportban minden mérkőzés vasárnap lesz. A hazai pályán csak egy vereséget számláló Ráckeresztúr a Kápolnásnyék II. együttesével játszik rangadót.

Ennél is nagyobb derbi lesz a második Iszka és a harmadik Baracska csörtéje. Tavasszal hibátlan mérleggel rendelkeznek Balla Tamásék, a hazai pálya előnye és a pillanatnyi forma is a Velence első számú kihívója felé billentheti a mérleg nyelvét.

Az éllovas Velence magabiztosan várhatja a Pusztavám elleni csatát. Ősszel idegenben is nagyon simán nyertek a tópartiak, jó formában vannak, minden bizonnyal most is nyerni fognak.

A meglepetésekre bármikor képes Kajászó hatpontos rangadót játszik a Pázmánddal. A két csapat akkor sem cserél helyet a táblázaton, ha kajászói siker születik, de a különbség az együttesek között ebben az esetben két pontra csökkenhet.

A Söréd és az Újbarok ősszel nem remekelt, tavasszal viszont mindkét csapatnak van megsüvegelendő eredménye. Az alsóházi gárdák most egymás ellen bizonyíthatnak, ha a Söréd nyerni tud, akkor átugorja aktuális ellenfelét.

2024. 03. 24. vasárnap 15:00
Ráckeresztúr – Kápolnásnyék
Iszkaszentgyörgy – Baracska
Velence TSE – Pusztavám
Kajászó – Pázmánd
Söréd – Újbarok

A tabella állása:
1. Velence TSE 40p
2. Iszkaszentgyörgy 33p
3. Baracska 31p
4. Dinnyés 29p
5. Kápolnásnyék II. 27p
6. Tordas-Gyúró Egyetértés 24p
7. Ráckeresztúr 22p
8. Pusztavám 20p
9. Pázmánd 17p
10. Kajászó 12p
11. Újbarok 10p
12. Söréd 6p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 16. forduló

A Rácalmás szokás szerint szombaton fogadja ellenfelét. Soron következő bajnokiját az alsóházi csapat az élmezőnyt üldöző Kőszárheggyel játssza, a vendégek a találkozó favoritjai.

Vasárnap szomszédvár rangadóra kerül sor Cecén. A helyiek a Vajtát fogadják, a tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül ez mindig egy parázs mérkőzés. A vajtaiak sokkal jobb formában vannak, mint a ceceiek, ez azonban nem jelent semmit.

A legutóbbi hat meccséből ötöt megnyerő dégiekre komoly erőpróba vár. Az a Lajoskomárom II. látogat hozzájuk, amely a Kisláng elsőszámú kihívója a bajnoki címért folytatott csatában. A lajoskomáromiak az esélyesek, ám a Dég aligha fogja könnyen adni a bőrét.

Alsóházi rangadó lesz Kulcson. A tabella két utolsó helyén tanyázó csapat egymással mérheti össze erejét, a szabadegyházaiaknak ez egy komoly esély, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.

A Nagylók a Kisláng elleni pofont követően ismét otthon játszik. Ezúttal az LMSK lesz a nagylókiak ellenfele. Két jó erőkből álló, fiatalokkal teletűzdelt csapatról beszélünk, szinte megjósolhatatlan a találkozó kimenetele.

Alapra látogat a Kisláng. Az, hogy vajon nyer-e a listavezető, kevésbé izgalmas, mint az, hogy vajon ismét lelocsolják-e sörrel valamelyik asszisztenst a helyi szurkolók.

A Sárszentágota ősszel alaposan kitömte a táciakat. Valószínűtlen, hogy az az eredmény megismétlődik most tavasszal, ám az ágotaiak sikere azért borítékolható.

2024. 03. 23. szombat 15:00
Rácalmás – Kőszárhegy

2024. 03. 24. vasárnap 15:00
Cece – Vajta
Dég – Lajoskomárom II.
Kulcs – Szabadegyháza
Nagylók – LMSK
Alap – Kisláng
Tác-Csősz – Sárszentágota

A tabella állása:
1. Kisláng 43p
2. Lajoskomárom 36p
3. Nagylók 33p
4. Kőszárhegy 28p
5. Sárszentágota 25p
6. Vajta 25p
7. LMSK 24p
8. Dég 21p
9. Rácalmás 14p
10. Cece 14p
11. Alap 14p
12. Tác-Csősz 13p
13. Kulcs 11p
14. Szabadegyháza 3p

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?