Vármegyei meccsajánló: Összecsap a Nyék és a Mór, véget érhet a Csernye nagy sorozata

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Csak két meccs lesz szombaton, de az egyik kiemelten fontos kérdésekről dönthet.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 22. forduló

Egyedül a vármegyei első osztályban fognak a hétvégén szombaton is mérkőzést rendezni. Ezek közül az egyiket Mányon fogják lejátszani, a helyi csapat a Sárosd együttesét látja vendégül. A két csapat azonos mennyiségű pontot szerzett eddig, ez tehát egy klasszikus hatpontos rangadó lesz.

A Sárbogárdnak mindenképpen nyerni kell, ha életben akarja tartani bajnoki reményeit. A Mezőfalva ellen hazai pályán erre minden esélye meg is van a bogárdiaknak, akiket minden bizonnyal fűt a visszavágás vágya, hiszen ősszel ezt a párharcot a mezőfalviak nyerték.

Vasárnap összecsap egymással a Kápolnásnyék és a Mór. Mindkét együttes a dobogóra hajt, bár most a móriak vannak valamivel jobb formában. Ugyanakkor a nyékiek ősszel megnyerték ezt a párosítást, otthon pedig csak kétszer kaptak ki, így nem lehet őket leírni.

A Bodajk vesszőfutása jó ideje tart már, a sereghajtó zsinórban tíz vereségnél jár, a legutóbbi négy meccsén pedig gólt sem szerzett. Ha valamikor, most az Enying ellen megmutathatják a bodajkiak, hogy képesek a pontszerzésre, ám ehhez nagyon oda kell tenniük magukat.

A Maroshegy a Csór együttesét fogadja. Tavasszal hazai pályán még nem nyertek a fehérváriak, most viszont az esélyek mellettük szólnak.

A listavezető Főnixre kemény mérkőzés vár. Az a Tordas látogat a fehérváriakhoz, amelyet ősszel csak egyetlen góllal tudtak legyőzni.

A Lajoskomárom a tavasszal eddig három idegenbeli mérkőzését megnyerte, otthon azonban hasonlóan sikertelen, mint a Maroshegy. Az átok azonban ezen a vasárnapon megtörhet, hiszen a Martonvásár ellen egyértelműen Willerding Zsolték a favoritok.

2024. április 6. szombat 16:30
Mány-Bicske II. – Sárosd
Sárbogárd – Mezőfalva

2024. április 7. vasárnap 16:30
Kápolnásnyék – Mór
Bodajk – Enying
Maroshegy – Csór
MÁV Előre FC Főnix – Tordas
Lajoskomárom – Martonvásár

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 54p
2. Sárbogárd 44p
3. Mór 40p
4. Kápolnásnyék 38p
5. Tordas 37p
6. Ercsi 33p
7. Lajoskomárom 28p
8. Maroshegy 27p
9. Mány-Bicske II. 25p
10. Sárosd 25p
11. Mezőfalva 17p
12. Csór 16p
13. Martonvásár 13p
14. Enying 11p
15. Bodajk 5p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 18. forduló

A Mány-Csabdi és a Magyaralmás ütközete remek alsóházi derbi lehet. Amennyiben a Mány-Csabdi nyer, átugorhatja ellenfelét a tabellán.

A legutóbbi hét meccséből csak egyszer vesztő Vál a Mór II. ellen bizonyíthat. A móriak a múlt héten meglepő pofonba szaladtak, így az már nem is számítana annyira megdöbbentőnek, ha most a váliak diadalmaskodnának.

A Szár és a Herceghalom a középmezőny két kiszámíthatatlan csapata. A száriak négy ponttal előzik meg riválisukat, hazai pályán ők az esélyesebbek, ám könnyen lehet, hogy csak egy hajszálon fog múlni a pontok sorsa.

A Pátka minden bizonnyal otthon fogja tartani a pontokat a VBK ellen. A fehérváriak már csak a Pákozd csapatát előzik meg a táblázaton, legutóbbi három meccsüket csúnyán elbukták, míg a pátkaiak kezdenek igazán jó csapattá formálódni.

A forduló csúcsrangadója Felcsúton lesz, ahová a listavezető, eddig hibátlan mérleggel rendelkező Bakonycsernye látogat. Ha valamikor, hát most véget érhet a csernyeiek elképesztő sorozata. Ősszel mindössze egyetlen gól döntött, könnyen lehet, hogy most is így lesz.

A középmezőnybeli Etyek a hasonló játékerőt képviselő Fehérvárcsurgót látja vendégül. Az etyekieknél csak három csapat rúgott kevesebb gólt, a csurgóiaknál pedig csak a listavezető kapott kevesebbet, így aki gólparádét szeretne látni, az talán jobb, ha másik mérkőzésre látogat ki.

2024. április 7. vasárnap 16:30
Mány-Csabdi – Magyaralmás
Vál – Mór II.
Szár – Herceghalom
Pátka – Videoton Baráti Kör
Puskás Akadémia III. – Bakonycsernye
Etyek – Fehérvárcsurgó

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 48p
2. Puskás Akadémia III. 34p
3. Mór II. 30p
4. Pátka 28p
5. Etyek 23p
6. Szár 22p
7. Vál 20p
8. Herceghalom 18p
9. Fehérvárcsurgó 18p
10. Magyaralmás 17p
11. Mány-Csabdi 15p
12. Videoton Baráti Kör 14p
13. Pákozd 4p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 18. forduló

Az Aba állt már sokkal előkelőbb helyen is, mint a mostani nyolcadik. Ahhoz, hogy előrelépjen, meg kellene nyernie a Besnyő elleni ütközetet, meglepő volna, ha nem ez történne. 

A harmadik helyezett Polgárdi az ötödik Nagyvenyim otthonába látogat. A Polgárdi a legutóbbi kilenc meccsén nem talált legyőzőre, a legutóbbi négy hazai meccsén pedig veretlen a venyimi együttes, így benne van a pakliban a döntetlen lehetősége.

Az Előszállás és a Beloiannisz ütközetének toronymagas favoritja a Beló. Az előszállásiak ugyan a múlt héten alsóházi rangadót nyertek, most viszont nem sok sanszuk lesz még a pontszerzésre sem.

A táblázatot vezető Adony csapatára rangadó vár, hiszen a negyedik helyen álló, dobogóra pályázó Nagykarácsonnyal fognak megvívni. Ősszel nem bírtak egymással a felek, az adonyiak nincsenek kifejezetten bombaformában eddig a tavasszal, így aligha lehet előre elkönyvelni az éllovas győzelmét.

Az alsóházban tanyázó Káloz a tavasszal nem rossz, 50%-os mérleget tud felmutatni. Kérdés, mire lesz elég a csapat formája a bajnoki címre pályázó Baracs ellen, amely már hét mérkőzés óta veretlen.

A Seregélyes és a Sárosd II. együttese a középmezőnyben tanyázik, ahonnan inkább a sárosdiaknak van még reménye feljebb lépni. Ha úgy játszanak a seregélyesi alakulat ellen, mint ősszel, akkor minden bizonnyal övék lesz a három pont, annak a találkozónak 7-0 lett a végeredménye.

2024. április 7. vasárnap 16:30
Aba Sárvíz – Besnyő
Nagyvenyim – Polgárdi
Előszállás – Beloiannisz
Adony – Nagykarácsony
Káloz – Baracs
Seregélyes – Sárosd II.

A tabella állása:
1. Adony 39p
2. Baracs 35p
3. Polgárdi 33p
4. Nagykarácsony 30p
5. Nagyvenyim 26p
6. Beloiannisz 25p
7. Sárosd II. 23p
8. Aba Sárvíz 22p
9. Seregélyes 16p
10. Káloz 14p
11. Sárszentmihály 9p
12. Előszállás 9p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 22. forduló

Dinnyésen nagy rangadó lesz vasárnap: a dobogóra pályázó helyi csapat az ugyancsak éremesélyes nyékieket látja vendégül. A dinnyésiek legutóbbi hét bajnokijukon nem kaptak ki hazai pályán, így a nyékieknek fel kell kötniük az alsóneműjüket, ha mindhárom pontot szeretnék megszerezni.

Az éllovas velencei csapat rangadóra készül a harmadik helyen álló, jó formában lévő Baracska ellen. Az esélyes természetesen a listavezető, amely ősszel kiütéssel nyerte ezt a párharcot.

A tavasszal szárnyait bontogató Kajászó a Pusztavám együttesét fogadja. Legutóbbi három meccsén nem szerzett pontot a pusztavámi alakulat, ugyanezen időszak alatt a kajászóiak viszont hat egységet is begyűjtöttek, így egyértelműen Pfeifferék a favoritok. 

A Pázmánd egy hét pihenőt követően abban a reményben lép pályára a Csókakő ellen, hogy bezsebeli a három pontot. Otthon eddig csak egyszer nyertek a bajnokságban a pázmándiak, most azonban meglepő volna, ha a sereghajtó ellen nem tudnának győzedelmeskedni.

A Ráckeresztúr és a Tordas-Gyúró Egyetértés meccse rangadó a javából. A keresztúriak ha nyernek, megelőzik az éremre hajtó ellenfelüket a táblázaton.

Az Iszkaszentgyörgy a legutóbbi hat meccsét meglehetősen simán nyerte meg, zsinórban kétszer is hét gólt rúgtak Balláék. Most az Újbarok együttesét páholhatja el a Velence legfőbb kihívója.

2024. április 7. vasárnap 16:30
Dinnyés – Kápolnásnyék II.
Velence TSE – Baracska
Kajászó – Pusztavám
Pázmánd – Csókakő
Ráckeresztúr – Tordas-Gyúró Egyetértés
Iszkaszentgyörgy – Újbarok
 

A tabella állása:
1. Velence TSE 43p
2. Iszkaszentgyörgy 39p
3. Baracska 34p
4. Kápolnásnyék II. 30p
5. Dinnyés 29p
6. Tordas-Gyúró Egyetértés 27p
7. Ráckeresztúr 25p
8. Pusztavám 21p
9. Pázmánd 20p
10. Kajászó 15p
11. Újbarok 10p
12. Söréd 10p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 18. forduló

A dégiekre a múlt heti pofont követően újabb nehéz mérkőzés vár. Az a Kőszárhegy látogat hozzájuk, amely nyíltan a dobogóra pályázik, eredményei alapján nem ok nélkül.

A Kulcs eddig rendre szoros meccseket játszott a tavasszal, még ha nem is termett túl sok babér a számukra. Kiélezett lehet az alsóházi csapat Vajta elleni mérkőzése is.

A forduló rangadója ebben a csoportban Nagylókon lesz, hiszen a harmadik helyezett helyi együttes a második helyen tanyázó lajoskomáromi gárdát fogadja. A két együttes közül az előrébb álló van jobb formában, ám a nagylóki katlanból eddig egyedül a lepsényiek távoztak győztesen, így a találkozó kimenetele megjósolhatatlan.

Az Alap és a Szabadegyháza sem muzsikál túl jól ebben a szezonban. Kétségkívül az alapiak vannak rosszabb passzban, ők már hat meccse pontot sem szereztek, a sereghajtó ellenben idén már kétszer is remizett, és a másik két találkozóján sem kapott nagy zakót.

A zsinórban három győzelmet számláló lepsényiek a Kislánggal meccselnek a hétvégén. Az éllovas eddig még egyszer sem kapott ki, a jó erőkből álló LMSK azonban megtörheti ezt a szériát.

A Cece és a Tác-Csősz eddig azonos mennyiségű pontot gyűjtött, most egymás ellen bizonyíthatnak a felek. Ősszel a táciak nyerték a párharcot, így a ceceieket minden bizonnyal fűti a visszavágás vágya.

A kiírás szerint kivételesen a Rácalmás vasárnap játssza soros bajnoki meccsét. Ellenfele a Sárszentágota lesz, amely masszív favoritként lép pályára vendéglátója otthonában.

2024. április 7. vasárnap 16:30
Dég – Kőszárhegy
Kulcs – Vajta
Nagylók – Lajoskomárom II.
Alap – Szabadegyháza
LMSK – Kisláng
Cece – Tác-Csősz
Rácalmás – Sárszentágota

A tabella állása:
1. Kisláng 49p
2. Lajoskomárom II. 39p
3. Nagylók 36p
4. Kőszárhegy 34p
5. LMSK 30p
6. Vajta 28p
7. Sárszentágota 26p
8. Dég 24p
9. Cece 17p
10. Tác-Csősz 17p
11. Rácalmás 14p
12. Alap 14p
13. Kulcs 12p
14. Szabadegyháza 4p

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?