Szomorú hír: újabb vármegye hármas csapat lépett vissza

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Még félévnél sem járunk, de már három felnőtt csapat visszalépett a bajnoki küzdelmektől.

Komoly létszámproblémákkal küzdött az utóbbi időben a Vértesacsa. A hétvégén az acsaiaknak a Tordas-Gyúró Egyetértés csapatával kellett volna megmérkőzniük idegenben, a találkozóra azonban nem utaztak el.

Négy mérkőzés óta nyeretlen volt a Vértesacsa, nem voltak túl fényesek a kilátásaik. A bajnoki táblázaton a 12. helyet foglalták el, 3 ponttal, megelőzve a 2 pontos Söréd és a 0 pontos Csókakő együttesét.

Ma már az adatbankban nincs pont a Vértesacsa neve mellett, mint ahogy lejátszott mérkőzés sem. Az acsaiak eddig lejátszott mérkőzéseit törölték.

Ez a tabellát is módosítja némiképp, ám a tekintetben nincs változás, hogy a Velence továbbra is magabiztosan vezet 25 ponttal. A második helyen az Iszkaszentgyörgy áll 5 pontos lemaradással, a Baracska pedig a harmadik, szintén 20 ponttal.

A dobogós helyekre még négy további együttesnek van reális esélye odaérni. A Dinnyés 18 ponttal abszolút lőtávolban van, de a 15 pontos Kápolnásnyék II., a 14 pontos Ráckeresztúr és a 14 pontos Tordas–Gyúró Egyetértés is odaérhet még. Utóbbi együttes ráadásul két meccsel kevesebbet játszott, mint a Baracska és a Dinnyés.

Az év elején a Szabadbattyán KSE került kizárásra ebből a csoportból komoly kálváriát követően. A Csákberény SE alakulata szintén erre a sorsra jutott.

Jelenleg a vármegye hármas Észak csoport mezőnyét 13 csapat alkotja. Nagy kérdés, hogy a 2 pontos Söréd és a 0 pontos Csókakő vajon végig játssza-e a bajnokságot.

Délen 14 csapat alkotja a vármegye hármas mezőnyt. Ott még senki nem lépett vissza, egyedül a Szabadegyháza van kissé kilátástalan helyzetben a 9 mérkőzésen szerzett 1 pontjával.

Folytatódik tehát a vármegyei futball haláltusája. A kérdés nem az, hogy megáll-e a folyamat, hanem inkább az, hogy mikor fogynak el a csapatok. Lehet, hogy ez még a mi időnkben bekövetkezik?

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?