Pavlik József elárulta: egy játékos távozik, egy érkezik, eggyel pedig elbeszélgettek

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem marad változatlan a kerete a Fejér vármegyei első osztályt vezető MÁV Előre Főnix FC csapatának.

A Főnix azt a célt tűzte ki maga elé a nyáron, hogy úgy szerepeljen az együttes az ősszel, hogy legyen esélye a bajnoki címért harcolni tavasszal. Ennek szellemében is igazoltak a fehérváriak.

Pavlik József elmondta a FEOL számára, hogy konkrétan az első négyben akartak végezni ősszel. Még az is belefért volna, hogy ne vezessék a táblázatot, hanem ötpontos hátrányból várják az idény második felét.

A Főnix végül nemhogy hátrányból, hanem kilencpontos előnyből kezdheti a tavaszi félszezont. A csapat vezetőedzője a remek nyári felkészülést nevezte meg az egyik oknak, továbbá azt, hogy más játékrendszerben és felfogásban játszanak.

A listavezető a labdabirtoklás helyett a szervezett védekezésre koncentrált. A jelek szerint ez a stratégia bevált, hiszen a Főnix 8 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, és csak két rangadón kapott több mint egy gólt, de még azokat is megnyerte.

Nem csak a pályán, hanem azon kívül is együtt a csapat. Közös szabadidős programokat szerveznek, Pavlik József elmondása szerint remek az öltözői légkör.

Nem titkolta, hogy nem pontosan azzal a kerettel vágnak neki a következő 14 bajnoki mérkőzésnek, mint ősszel. Távozik az a Csorba András, aki a nyáron az ASR Gázgyártól érkezett, de végül csak négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára, azokon is csereként.

A tréner elmondta, komolyan elbeszélgettek a 23 esztendős Tóth Barnával, akit szintén a nyáron igazoltak, méghozzá a Gárdonytól. Hogy ez pontosan mit takar, arról nem árult el részleteket, de fontos játékosról van szó, hiszen a fiatal labdarúgó 12 bajnokin szóhoz jutott, négy alkalommal kezdőként.

A Főnix egy játékost tervez igazolni, ő magasabb osztályból érkezhet. Személyére még nem derült fény.

Pavlik József számol azokkal is, akik sérülés miatt nem tudtak a rendelkezésére állni. Rubos Bencéről, Réti Patrikról és Kertész Attiláról van szó.

A Főnix részt vesz a Téli Műfüves bajnokságban. A felkészülést január 15-én kezdi az együttes, és már több edzőmérkőzést is lefixáltak.

Nyitókép: Főnix

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?