Nahát, már nézők is lehetnek a meccseken…

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Izgalmas fejlemények.

Május 26-án kedden egy politikus lőtt egy szelfit, ahogyan két gyermek és Dzsudzsák Balázs társaságában maszk nélkül, egymástól szemmel láthatóan nem másfél méteres távolságon kívül jókedéjűen mosolyognak a kamerába egy stadionban. Az “Irány a kupadöntő! Csak a Kispest!” feliratból sejteni lehet, hogy a kép a Budapest Honvéd – MTK kupaelődöntőn készült, amelyet – elvileg – zárt kapuk mögött rendeztek, nézők nélkül.

Az MLSZ honlapján a zárt kapus mérkőzésekről ez a rendelkezés állt:

“Az MLSZ által életbe léptetett másik szabályozás értelmében a zárt kapus mérkőzésekre csak az elengedhetetlenül szükséges személyek és ők is csak minimális létszámban engedhetőek be a stadionba, a csapatok közvetlen közelébe. A stadionon belül a játékteret az öltözőkkel szigorúan el kell különíteni (sport zóna) a nézőtéri területtől. A sport zónába csak olyan személyek léphetnek be, akik közvetlenül a mérkőzés előtt elvégezték a koronavírustesztet, és az negatív eredménnyel járt. A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be. Nekik nem kötelező a teszt, de nyilatkozniuk kell a tünetmentességről, és szigorúan be kell tartaniuk az általános előírásokat a stadion területén. A nézőtéri zónába is csak a minimálisan szükséges számú személy léphet be. Mindkét zónába előre összeállított lista alapján lehet belépni a stadionba.”

Az MLSZ honlapján e szabályzatot bárki elolvashatja.

Hogy a fentiek fényében miért nem vonatkozik e szabály politikusokra és az említett válogatott labdarúgóra, az jó kérdés.

Ugyancsak érdekes, hogy miután volt, aki e politikust lemondásra szólította fel, két nappal később, május 28-án megjelent a 241/2020. (V.27.) kormányrendelet a Magyar Közlönyben szabadtéri rendezvényekről. Roppant érdekes, hogy pont most. Roppant érdekes.

Május 28-tól látogathatók labdarúgó mérkőzések Magyarországon, az alábbi szabályokkal:

Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével –

– csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el,

– az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) kell biztosítani.

A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen

– a páholyokban

– a szabadtéri rendezvény szünetében

– a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben, valamint az olyan szabadtéri rendezvényen, amely helyszínén ülőhelyek nem kerültek kialakításra

Az ismertetett szabályokba még mindig nem fér bele egy csoportos szelfi nem azonos háztartásban élőkkel.

A csakfoci.hu cikke felhívja a figyelmet, hogy a szervező felelőssége gondoskodni arról, hogy:

“a szabadtéri rendezvény azon látogatójának szabadtéri rendezvény helyszínéről történő
eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi”.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?