Nagy küzdelemben fordított a Bicske a Sárosd ellen!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Bár meglepetésre Kovács révén a sárosdiak vezetést szereztek Bicskén, Móri csukafejesével előbb egyenlítettek, majd fordítottak is a hazaiak, életben tartva bajnoki reményeiket.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Két fordulóval a vége előtt ritka érdekes és izgalmas hajrá elé nézhetünk a fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Tekintettel arra, hogy a Gárdony-Ikarus-Bicske-Mór négyesből nem nagyon akar egyik csapat sem hibázni (bár most a Mór megtette ezt a szívességet szombati Ercsiben elszenvedett vereségével), minden bizonnyal a jövő hétvégi Gárdony-Mór rangadó fog dönteni az aranyról. Pünkösd Vasárnapján a Bicskei TC a Dvéri Zsolt által dirigált Sárosdot fogadta, azt a gárdát, amely mindig felszívja magát a “nagyok” ellen és erre az idényre már bőven megerősítette keretét sokat futó, többek között a Videotonból érkezett fiatal labdarúgókkal.

Dragan Vukmir ezúttal a Milinte 8 – Solt 6, Sötét 7, Burucz 7, Facskó 6 – Harangozó 6, Molnár 7 – Tornyai 6, Móri 8, Peinlich 8 – Katona 7 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Klinger 0 (70.p. Facskó helyett), Máj 0 (75.p. Harangozó helyett), Cserkuti 0 (80.p. Katona helyett) és Dombai 0 (92.p. Móri helyett) kapott lehetőséget. Tökéletes időben, a Bicske Tigers (B-közép) szokásos intenzív szurkolásával, Domak Ádám játékvezető sípszavára indult a mérkőzés.

Hiába az első negyedóra enyhe hazai mezőnyfölénye, a “semmiből” mégis a vendégcsapat szerzett vezetést a 14. percben! Kovács S. vezette keresztbe a labdát a tizenhatos előtt, Facskó nem avatkozott közbe, ő pedig váratlanul 18 méterről remek csavart lövéssel vette be a jobb alsó sarkot – Milinte hiába nyújtózkodott (0-1). A 19. percben Katona legurítását Móri lőtte rá 17 méterről, Rigó bravúrral ütötte ki a bal sarokba tartó labdát. Egy perccel később Tornyai próbálkozott éles szögből 7 méterről, ezúttal lábbal hárított a vendégkapus.

A váratlan vezetés alaposan fellelkesítette a sárosdi játékosokat, csúsztak-másztak, nem egyszer durván faultolva és Domak játékvezető amolyan brit stílusban vezetve, gyakran le sem fújta ezeket az eseteket. Az ivószünet után a 27. percben Molnár lőtt 14 méterről fölé. A 34. percben folyamatos hazai rohamok közepette a vendég Szabó sprintelt nagyot a játékszerrel, azonban lövése elhalt Milinte kezében. A félidő utolsó említésre méltó eseménye a 39. percben Katona 30 méteres sikertelen próbálkozása volt.

A második félidő elején szinte azonnal, lélektanilag fontos pillanatban jött a bicskei egyenlítés! A 47. percben Peinlich baloldali beadását Móri középről, 4 méterről remek csukafejessel juttatta a bal alsó sarokba (1-1). Az 54. percben szabadrúgás legurítása után Szabó lőtt középről 24 méterről, Milinte könnyedén hárított. Az 58. perc Milinte két hatalmas bravúrját hozta, előbb Kosaras közeli fejesét ütötte ki, majd az ismétlő Susa bombáját védte kiváló reflex-szel. Ugyanebben a a percben Rottmann távoli lövése ment mellé. A 61. percben Peinlich lapos kiugratását védője szorításában Móri lőtte méterekkel mellé. A 65. percben Solt beadásszerű lövése kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot, egy perc múlva Kovács S. 17 méteres szabadrúgását ismét bravúrral kotorta ki Milinte a bal alsó sarokból.

A 71. percben megszerezte a vezető (és mint utóbb kiderült a győztes) gólt a Bicske! Bár Vukmir mester már korábban cseréjét határozta el, a korai egyenlítés fényében mégis pályán hagyta Katonát, aki élt a lehetőséggel és Peinlich szögletét 4 méterről szép mozdulattal bólintotta a kapu jobb oldalába (2-1). A 75. percben Móri lőtt 19-ről, de Rigó a helyén volt, majd Molnár 22 méteres szabadrúgása szállt fölé. Pillanatokkal később bebiztosíthatta volna a győzelmét a BTC, de Molnár egy kiugrás végén ziccerben “eltörte” a felpattanó labdát.

A 80. percben Peinlich még 50 méterről is próbálkozott, de Rigó fogta a lövést. A hajrában többször is ütköztek a sárosdi csatárok védőikkel a büntetőterületen belül, de Domak ezeket a szituációkat helyesen, tizenegyes befújása nélkül ítélte meg. A 87. percben parádés bicskei összjáték végén Peinlich talált a hálóba – sajnos lesről, így érvénytelen volt a gól. Az utolsó percekben és a három perces hosszabbításban sorrendben Szabó, Kovács S. és Kosaras (ő még háttal ollózva is) vette össztűz alá a bicskei kaput, de Milinte és a bicskei sorfal állta a sarat.

Összességében ritka küzdelmes és élvezetes mérkőzésen megérdemelten nyert a Bicske, mégpedig azért mert volt egy Milintéje, aki ismét bravúrokkal járult hozzá a győzelemhez. Zártan és fegyelmezetten védekeztek a hátvédek, az előrejátékban pedig 0-1-nél is volt hite a csapatnak, folyamatosan rohamozott a támadósor és ezúttal végig bírták erővel a kulcsjátékosok is. Sikerével a BTC fellépett a dobogóra és jövő vasárnap, május 27-én 17.00 órától a Baracs csapatát fogadja.”

Bicske – Sárosd 2-1 (0-1)
Bicske, vezette: Domak Ádám

Bicske: Milinte – Sötét, Facskó (Klinger), Katona (Cserkuti), PEinlich, Solt, Molnár V., Burucz, Harangozó (Máj), Móri (Dombai), Tornyai. Vezetőedző: Vukmir Dragan
Sárosd: Rigó – Susa, Arany, Killer, Rottmann, Meszlényi, Kosaras, Vajda V (Karlg), Kovács Á., Kovács S. D., Szabó N.

Gól: Móri (47.), Katona (71.) illetve: Kovács S. (14.)

Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?