Mezőfalva: Marco Rossi tanítványa vezeti a csapatot

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Öten is távoztak a piros-fehérektől, de a távozók pótlásáról már gondoskodtak.

A nyáron edzőt váltott a Mezőfalva – írja a Mezőfalvi Medosz SE Facebook oldala. A távozó Bakos János a 2019/2020-as szezontól kezdve volt edzője a felnőtt keretnek. A megye III-ból a másodosztályba vezette az együttest, majd idén tavasszal sokáig úgy tűnt, hogy egy ezüst is kerülhet a mezőfalviak nyakába, azonban az utolsó őszi fordulókkal együtt 9 zsinórban megnyert mérkőzés után sorozatban jött 4 vereség, ami megbosszulta magát, így csak a negyedik helyre ért oda a Bakos legénység.

A nyáron távozó edzőt Villám Balázs váltotta.

„Nagyon sok helyen megfordultam, mint játékos, aztán tevékenykedtem utánpótlásedzőként Gyirmóton és Dunaújvárosban is. Felnőttekkel még nem dolgoztam. Futballista pályafutásom csúcsa volt az az időszak, amikor Marco Rossival, a magyar válogatott jelenlegi mesterével dolgozhattam a Honvédban. Rossi már akkor is zseniális edző volt. Igen jó csapatot, végül bajnokcsapatot hozott össze Kispesten. Nyár elején érkezett a felkérés a Mezőfalva részéről és úgy éreztem, hogy ez egy olyan kihívás, amit nem szabad vissza-utasítanom. Tervekkel és célokkal érkeztem Mezőfalvára. Egyik célom, hogy szeretném az utánpótlás játékosokat olyan szintre hozni, hogy amikor mérkőzésre kerül sor, tudjak hozzájuk nyúlni. Szeretném őket beépíteni a felnőttek közé. Ha nem is most azonnal, de fél- vagy egy év múlva. Biztos vagyok abban, hogy vannak itt olyan tehetséges és akaratban erős fiatalok, akik a megyei II. osztályban el tudnának játszani a felnőtt csapatban. Nehéz és felelőtlen kijelentés volna bármit is mondani vagy ígérni a helyezést illetően, hiszen még alakulóban van a keretünk, nekem is meg kell ismernem a játékosaimat. Annyit azonban már most mondhatok, hogy mindenképpen célul tűzöm ki: a hazai mérkőzéseinken annyira domináljunk, hogy ide az ellenfelek “remegő” lábakkal érkezzenek. Az edzősködés mellett játszani is fogok. Azt még pontosítani kell, hogy milyen pozícióban. Fontos, hogy minél többen tudjanak pályára lépni, ahol azonban hiányposzt alakul majd ki, oda be tudok állni. Karrierem során ugyanis szinte minden poszton játszottam, talán kapus nem voltam még, lényegében nincs olyan pozíció, amit ne játszanék szívesen. Először azonban a játékosaimé a főszerep, ám ha úgy alakulnak a dolgok, igyekszem segíteni a csapatot ott, ahol kell. Az elmúlt év szeptembere óta vagyok mezőfalvi lakos. Feleségemmel és három kislányommal költöztünk ide. Feleségem szülei is Mezőfalván laknak, de ők is Dunaújvárosból érkeztek. Én nagyon szeretek itt lenni, szeretem a házunkat, a falut, imádok kint tevékenykedni. Így hát nem is kellett sok gondolkodási idő ahhoz, hogy a futballcsapat felkérésére igent mondjak.”

A Mezőfalva csapatától távozott Boros Benjamin, aki az osztrák Wartberg/Kr. csapatánál folytatja. Deli Adrián a Baracshoz, Klár Zsolt a Fővárosi Közterület Fenntartó SK-hoz, Pribék Bence Patrik a Solti FC-hez, Bakos Patrik pedig a Nagykarácsony GYSA csapatához igazolt.

Pótlásukra öt játékost igazolt a klub. Ráthgéber László Nagyvenyimről, Németh László Tordasról, Kertész Dániel és Kovács Balázs a Holler UNFC-től, Villám Balázs pedig a Dunaújváros FC csapatátol igazolt Mezőfalvára.

Friss hír a Mezőfalva csapata kapcsán, hogy tegnap a megye egyes Sárosd ellen játszott edzőmérkőzést, amelyen a magasabb osztályú csapat 2-0-ra diadalmaskodott.

Forrás: Mezőfalvi Medosz SE (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?