Megszűnik a Velence?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Elapadt a pénzcsap?

A Velence háza táján sok meglepő dolog történt az elmúlt időszakban. Éveken át vetekedtek az Iváncsával a bajnoki címért, 2016 nyara azonban fordulópontot jelentett a csapat életében.

Történt ugyanis, hogy megalakult Főnix FQL System néven a Főnix nagypályás felnőtt csapata, amely a Megye III-as Közép csoportban kezdte meg a szereplést. A korábban Velencén futballozó játékosok nagy része Pavlik József vezetőedzővel áttette székhelyét Székesfehérvárra. A Velence foggal-körömmel próbált bennmaradni, Pavlik József aztán egy rövid, átmeneti időre visszatért a tópartiakhoz a 2016/2017-es szezon tavaszán, hogy benntartsa a csapatot, ám ez nem sikerült. A Velence kiesett a másodosztályba az idény végén.

2017 őszén a Velence a Megye II-es Dél csoportban indult, a vezetőedzői posztra Menus Tamást nevezték ki. A tópartiak gyengén szerepeltek az első félévben, mindössze 10 pontot gyűjtöttek. A télen új játékosokkal erősítette meg a keretét a patinás klub, s tavasszal nagy menetelésbe kezdet, s felkapaszkodott a nyolcadik helyig, s mindössze 4 egységre volt attól, hogy dobogós helyen végezzen a pontvadászat végén.

A 2018/2019-es idényt a Megye II-es Észak csoportban kezdhette meg a Velence, mely a jó szereplés ellenére néhány forduló után menesztette vezetőedzőjét, s Urbán Flórián került a klub élére szeptember közepén. E kapcsolat nem sokáig tartott, belső viszályokról beszélt a korábbi válogatott labdarúgó különféle felületeken, ezzel magyarázva azt, hogy december elején útilaput kötöttek a lábára.

Az új tréner az a Csábi József lett, aki a mellett, hogy tízszer magára ölthette labdarúgóként a címeres mezt, edzette a válogatottat, majd klubszinten dolgozott többek között a Vasas, a Budapest Honvéd FC, a Nyíregyháza csapatainál is.

Aki azt gondolja, hogy Urbán Flórián és Csábi József pusztán az izgalmas kihívások miatt vállalta a vezetőedzői posztot Velencén, nos, annak szíve joga ilyen illúziókban ringatnia magát, mint ahogyan azt is gondolhatja bárki, hogy a Velencére szerződtetett labdarúgók a sport gyermeki szeretetéért és a hangulatos környezetért döntöttek úgy, hogy e klubnál csillogtatják meg hétről hétre játéktudásukat.

Szó mi szó, a Velence 2019 nyarán bajnoki címet ünnepelhetett a másodosztályban, s megfelelő licensz birtokában 2019 őszét a megyei első osztályban kezdhette meg immáron Oláh Attila vezetőedzővel, nagy reményekkel. Régi mondás, ami könnyen jön, könnyen megy, s így lehetett ez a forrásokkal is, és most nem konkrétan a Velencei tó vízutánpótlására kell gondolni ez alatt, hanem talán valami másra.

Felröppentek hírek már a tél beköszönte előtt is, hogy valami nincs rendben Velencén, október közepén le is váltották Oláh Attilát a Gyalus-Puhnyák ideiglenes párosra. Most úgy fest, igen nagy a baj a tópartiak háza táján, alighanem jópáran távoznak az átigazolási időszak során a klubtól. Egy lehetséges forgatókönyv, hogy a Velence II. megye kettes csapatának játékosai játsszák végig a szezont, ám így erősen kérdéses, mi lesz a második számú csapat sorsa – előbb vagy utóbb, de alighanem megszűnik.

Velence megye egyes csapata jelenleg 22 ponttal 3 pontra van a dobogótól, ám alighanem nem előre, hanem hátrafelé kell nézegetnie majd a tavasszal, ha ez a forgatókönyv valósul meg. A kieséstől papíron nem kell tartania senkinek, lévén, a 14 csapatos ligából senkinek sem kell búcsúznia, ám ez a szurkolók számára sovány vigaszt jelenthet.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?