Megdöbbentő lépésre szánta el magát az Iváncsa: keményen fellépett a klub az agresszió és a rasszizmus ellen

Fejér megye, NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Példamutató döntést hozott az Iváncsa KSE vezetősége.

Elnökségi Közlemény jelent meg az Iváncsa KSE közösségi oldalán. A közleményt a klub az Iváncsa KSE – Érdi VSE U-19-es regionális bajnoki mérkőzés után adta ki.
A találkozó után összehívott az Iváncsa vezetősége egy rendkívüli elnökségi gyűlést. Meg is született a határozat.

“A klub vezetősége kijelenti, hogy minden alkalmazottja és játékosa teljes mértékben elhatárolódik az agresszió és rasszizmus bármilyen formájától. Elfogadhatatlannak tartjuk a történteket, és elnézést kérünk az Érdi VSE-től és a csapatot elkísérő szurkolóktól és szülőktől.

A határozat első pontja értelmében az érintett D. Antal-t az Iváncsa KSE minden szintű jövőbeni rendezvényéről kitiltjuk; továbbá elnökségi visszavonásig a nagypályás utánpótlás találkozóinkat zárt kapuk mögött rendezzük.

Előre is köszönjük a szülők és szurkolók megértését!”

Több hozzászóló gratulációját fejezte ki a sporszerű intézkedés kapcsán. Jogos annak a kommentelőnek a kérdése, aki felveti, hogy akik nem képesek viselkedni, miért mennek el a meccsre?

Az MLSZ-nél az utóbbi időben bevett gyakorlat, hogy akár egyetlen szurkoló tolerálhatatlan viselkedése miatt is több tízezer vagy százezres nagyságrendű büntetést osztanak ki a csapat számára. Az nem tisztázott, hogy ha tudni lehet, hogy ki volt a rendbontó, és az értesítőben nevén is nevezik, akkor miért nem ellene indítanak polgári peres eljárást, és miért a csapatot büntetik?

Mi magunk sem tudjuk erre a választ…

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?