A második helyre jött fel a Bicske!

Fejér megye, Fejér Megye I

Kihasználta az adódó alkalmat, és közvetlen az éllovas mögé kapaszkodott fel a tabellán a Bicskei TC, amely a Tordast fektette két vállra.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Vadonatúj egyenszerkóban fogadta a bicskei B-közép (Bicske Tigers) kedvenceit a vasárnapi idénynyitó bajnokin. Az alaphangulatot már a 12.30-kor kezdő U19-es csapat megadta azzal, hogy meggyőző fölénnyel, 11-1 (7-0) arányú gólfesztivállal vágott vissza az Ercsi Kinizsinek az őszi 1-6-ért. A gólokon Cserkuti István (4), Jakab Dániel (3), Rémai Zsolt (2), Jónás Gyula és Klinger János osztozott.

Móri Tamás felnőtt gárdája a Tordas SE csapatát fogadta, nélkülözve a sérült Dukont, Némethet és Sötétet, így a Milinte 6 – Solt 6, Burucz 7, Máj 7, Facskó 5 – Tornyai 6, Molnár 7, Köntös 6, Móri 6 – Dombai 5, Godslove 5 összetételű kezdő futott ki a műfüves gyepre a kellemes tavaszi időben. Csereként Szilágyi 6 (62.p. Tornyai helyett), Katona 7 (74.p. Köntös helyett) és Peinlich 0 (91.p. Móri helyett) kapott lehetőséget.

Gyászszünettel indult a mérkőzés a közelmúltban elhunyt Gyüre Tamásné bicskei vállalkozóra, Bognár Dezső korábbi kapusunkra, Bartha János helyi sportújságíróra és Lázár Bence NB I-es újpesti labdarúgóra emlékezve.

A Tordas soraiban Szabó Tamás, Szabó Balázs és Barbai Gábor személyében három korábbi bicskei játékos is harcba szállt. Óvatos első 20 percet produkáltak a csapatok, semmi sem emlékeztetett a résztvevők pár héttel ezelőtti, 6-1-es hazai sikert hozó bicskei edzőmérkőzésére. Azóta erősödött és jóval fegyelmezettebb játékot is produkált a vendég Tordas, amely még Korolovszky Gábor vezető edző hiányát sem érezte meg ezen a napon.

Dombai ordító ziccere maradt ki a félidő derekán, majd a gólcsendet végül Burucz törte meg a 34. percben, amikor Köntös megismételt szögletét tanári mozdulattal bólintotta 6 méterről a hossző sarokba, Szabó hiába vetődött, tehetetlen volt (1-0). A második félidő bicskei rohamokkal indult, az 54. percben Móri kényszerítőzött Godslove-val, a visszakapott labdát pedig éles szögből 12 méterről lőtte a jobb alsó sarokba (2-0).

Enyhe hazai mezőnyfölénnyel csordogált a mérkőzés egészen a 75. percig, amikor a semmiből szépített a vendégcsapat. A védelem asszisztálása mellett Kunhoz került a játékszer, aki közelről, félfordulattal lőtt a bal alsó sarokba (2-1). Hidegleléses percek következtek, szétesett a bicskeiek játéka, ideges, sok hibával tarkított mezőnyjáték után egy Facskó-szabadrúgás után a védőkről a felső lécre pattant a labda, a közelben tartózkodó szemfüles Katona pedig közelről a hálóba kotorta a mindent eldöntő találatot (3-1).

Összességében megérdemelten nyert a BTC, mert a mérkőzés nagyobb részében dominált, de ugyanakkor sok hibával is játszott. Jövő vasárnap 15.00 órai kezdettel azt a Gárdonyt fogadja, amely vasárnap vereséget szenvedett otthon a Martonvásár ellen (0-1), így mindjárt két helyet léphetett előre a bajnoki címért folyó versenyben a bicskei csapat (a Mór a mezőfalvai pálya rossz állapota miatt nem játszott). A listavezető Ikarus némi szerencsével már szombaton elhozta a 3 pontot a Sárosd ideiglenes fehérvári otthonából (0-2).”

Bicske – Tordas 3-1 (1-0)
Gól: Burucz (32.), Móri (55.), Katona (85.) illetve: Kun (75.)

Forrás: 2060.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?