Lehet nevezni az Alba Ligára, lesz ifi és öregfiúk bajnokság is

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Remek hírek érkeztek a kispályás labdarúgást kedvelők számára.

A 2023/2024-es szezonban három sorozatot is indít az Alba Liga. A férfi felnőtt korosztály mellett indul egy öregfiúk bajnokság, ahol 40 év felettiek játszhatnak majd. Lesz továbbá egy utánpótlás bajnokság is U-17-es korosztályú labdarúgók számára.

A nevezési határidő 2023. szeptember 8. péntek 12:00. Eddig kell az Igazgatóságnak elküldeni a kitöltött nevezési dokumentációt, és el kell utalni legalább a nevezési díj felét.

A tervek szerint az első osztály 10, a két másodosztály 12-12 csapattal indulna, és három harmadosztály lesz. Ha valóban így lesz, akkor az elsőosztály 9-10. helyezettje kiesik a másodosztályba. A két másodosztály első helyezettjei feljutnak az első oszályba. A másodosztály 11-12. helyezettjei kiesnek a harmadosztályba. A harmadosztály három első helyezettje, valamint a legjobb második feljutna a 2024/2025. évi másodosztályú bajnokságba.

Könnyen lehet azonban, hogy csak hat vagy annál kevesebb csapat fog nevezni az első osztályba. Ebben az esetben a legutóbbi kiíráshoz hasonlóan, Alap csoportokkal kezdődne az ősz, majd tavasszal a Kiemelt Rájátszásban, kétkörös rendszerben vívhatnának meg egymással a bajnoki címért a legjobbak, míg a többiek a másodosztály aranyérméért versenghetnének.

Arról még nincsenek információk, hogy az utánpótlás és az öregfiúk bajnokságban hány indulóval számolnak. Női bajnokság úgy néz ki, hogy a 2023/2024-es kiírásban nem lesz.

A nevezés elfogadásának feltétele a kitöltött, aláírt nevezési lap, amelyet már meg is kaptak e-mailben a csapatok. A nevezési díj felnőtt és öregfiúk kategóriában 120 ezer forint, U-17-es korosztály esetén 50 ezer forint. El kell küldeni a befizetési igazolást is.

Azt, hogy hova kell utalni az összeget és mit kell írni a közleménybe, megkapták a csapatok e-mailben. Az újonnan indulni kívánó együtteseknek az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának honlapján megtalálható elérhetőségeken javasolt érdeklődni.

Más feltételek adottak, ha Sportegyesület, Vállalkozás, Civil Társaság vagy Diáksport egyesület nevez. Ezeknek érdemes utánanézni a nevezés előtt.

A bajnokságok őszi időtartama 2023. szeptember 16-tól december 31-ig tat. A bajnokságok tavaszi szezonja 2024. január 1-jén kezdődik, és június 30-án ér véget.

A nyári átigazolási időszak szeptember 1-jén éjfélig tat. A téli átigazolási szezonra 2024. január 15. és 2024. február 16-án éjfél között kerül sor. Télen csak akkor lehet leigazolni egy játékost, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz. Az átigazolási tranzakciót fel kell tölteni az IFA rendszerbe.

Felhívják a labdarúgók figyelmét, hogy sípcsontvédő viselése minden hivatalos mérkőzésen kötelező. A meccseken minden labdarúgó a saját felelősségre vesz részt. Sportorvosi igazolás nélkül is pályára lehet lépni, ám javasolják a játékosoknak, hogy vessék magukat alá orvosi vizsgálatnak.

A játékszabályok tekintetében az „MLSZ Kispályás Labdarúgás játékszabály” című dokumentumban foglaltak érvényesek.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?