Körvonalazódik, mely csapatok alkothatják a Megye I-et

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Fontos kérdések dőltek el a Gárdony, a Kisláng és a Vajta sorsa kapcsán.

Schneider Béla, az FMLSZ főigazgatója a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában elmondta, a Mór az NB III-ban, a Gárdony viszont a megyei első osztályban folytatja majd. A tóparti csapat mindössze 22 pontot szerzett az NB III. Nyugati csoportjában, amellyel a húsz csapatos harmadosztályban csak a Tarr Andráshida SC gárdáját tudta megelőzni.

A Kisláng biztosan nem lesz Megye I-es, és a Vajta sem, ahogyan azt már korábban megírtuk. Ennek ellenére Scneider Béla reméli, hogy 16 csapattal indulhat el a megyei első osztály. Az előző szezonban indult klubokhoz csatlakozhat a Csór, a Bicske II. és a Nagykarácsony is. Ez esetben a következőképp festene a megye egyes indulók névsora. A lista a jobb áttekinthetőség érdekében számozott:

 1. Gárdony
 2. Főnix
 3. Sárbogárd
 4. Tordas
 5. Kápolnásnyék
 6. Ikarus-Maroshegy
 7. Bodajk
 8. Ercsi
 9. Mány
 10. Martonvásár
 11. Sárosd
 12. Enying
 13. Lajoskomárom
 14. Csór
 15. Bicske II.
 16. Nagykarácsony

A megye kettőben 28 vagy 29 csapat indulhat, és hasonló létszámot várnak a megye háromban is. Konkrét csapatokat azonban nem nevezett meg Schneider Béla.

Az öregfiúknál 49, míg az U19-es megyei első osztályban 11, az U19-es megye kettőben 33 csapat szerepelhet. A megyei kispályás bajnokságban 16 csapat vett részt az előző kiírásban, amely a Perkáta sikerét hozta, a hírek szerint e formátum iránt nő az érdeklődés.

Nyitókép: Gárdonyi VSC (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?