Koronavírus fertőz a megyei meccseken?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Megye III. Észak csoportban szereplő Tordas II. játékosa hatósági karanténba került.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon tette közzé, hogy fertőzött az új típusú koronavírussal. S hogy hogyan érinti ez a Fejér megyei bajnokságokat? Azonnal rá is térünk a tárgyra.

“Egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus fertőzést mutattak ki” – írja az Index.

Név szerint Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője került otthoni karanténba az esetet követően.

Hollik István azt írta a Facebookon közzétett írásában, hogy szombaton vett részt egy magánrendezvényen, ahol a fenti személéyekkel találkozott. Minden esély meg van rá, hogy Hollik István már ott fertőzött volt, és már ferőzöttként került kontaktusba azzal az Farkas Örssel, aki a szombaton megrendezésre került Mány II.-Csabdi – Tordas II. mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és 90 percet töltött a Csabdiban lezajlott mérkőzésen a gyepen. Mindez idő alatt a 13 csapattársa mellett az ellenfél 11 kezdőjátékosával, valamint 5 becserélt játékosával kontaktusba kerülhetett.

A jelenlegi protokoll szerint a kontaktkutatás protokollja a nem terjed ki a kontakt kontkatjára, azaz nem számítanak fertőzöttségi szempontból kontaktusnak azok az esetek, amikor Farkas Örs kontaktba került más játékosokkal.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy a megyei bajnokságok a protokoll alapján nincsenek veszélyben.

Frissítés: Farkas Örs arról tájékoztatta lapunkat, hogy PSR tesztje negatív lett.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?