Kizárták a Sárépszert, a Bádogost és további 4 csapatot az Alba Ligából!

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Szó szerint sokkoló megoldással álltak elő az Alapszakasz lezárásaként az Alba Liga szervezői. Az élcsapatok a kizárás sorsára jutottak.

Egyáltalán nem indult hétköznapi módon Székesfehérvár kispályás bajnoksága a 2017/2018-as szezonban. Az idény előtti értekezleten hatalmas vita alakult ki a csapatok között, milyen formátumban is kellene elindítani az évről évre csökkenő számú csapatot. Különösen az okozott fejfájást a szervezőknek, hogy csupán hat gárda jelentkezett az első osztályba, és nem igazán akadt önként jelentkező együttes, aki szeretett volna feljebb lépni ismert okok miatt.

Az első- és másodosztályú együtteseket végül három “Alap” csoportba erőszakolták, amelynek a várakozásoknak megfelelően az lett az eredménye, hogy az elsőosztályú csapatok kibérelték a tabella első két helyet. Az Alap A csoport első két helyén a Sárépszer Kft. és az FC Szépluck végzett, az Alap B csoportban a Homeopátia és a Masterplast, míg az Alap C csoportban a Bádogos és a Four-Trans lett a tabella első két helyezettje. A terv szerint az első két helyezettnek – legalábbis a kiírás szerint – a rájátszásba kellett volna feljutnia, ám ezt az adatbank furmányos rendszerében ez nem ilyen egyszerű megoldani.

A “leleményes” megoldás az lett, hogy a fenti hat csapatot kizárták az Alap csoportokból, a többi gárda megmaradt, és pontszámaikat is megőrizték. Azok a meccsek sem kerültek törlésre, amiket a kizárt csapatok játszottak, mivel a bajnokság így már túlhaladt a féltávon, tavasszal ugyanis mindenkinek két meccsel kevesebbje lesz az Alap csoportokban.

A rájátszásba jutott csapatok tehát tulajdonképpen a negyedosztályba kerültek, amit jól szemléltet az is, hogy a legördülő listában is a harmadosztály alatt kapott helyet az adatbankban az Alba Liga Rájátszás.

Az eredeti terv az volt, hogy az Alap szakasz hivatott eldönteni, tavasszal ki folytathatja az első- és ki a másodosztályban, majd mindenki tiszta lappal indul egy új pontvadászatban. Végül egy igen cifra történet kerekedett ebből.

Időközben megerősítést nyert, a tabellát nem nullázzák az Alap csoportban, vagy ez a végleges megoldás. A bajnokságok tavaszi programja elérhető az adatbankban.

A rájátszás (vagy negyedosztály) január 29-én kezdődik, csakúgy, mint az Alap A csoport. Az Alap B csoport első körét egy nappal később, január 30-án rendezik, az Alap C csoport tagjai február első napján léphetnek pályára először a 2018-as esztendő során bajnoki mérkőzésen.

Ha Ön látott már ehhez hasonlóan alsó hangon meghökkentőnek nevezhető, valójában inkább eszement megoldást, küldje el nekünk Facebook üzenetben a FociDrukker Facebook oldalán.

Addig is a legfrissebb tabellák:

Az Alap A csoport - Sárépszer Kft. és FC Szépluck kizárva
Az Alap A csoport – Sárépszer Kft. és FC Szépluck kizárva
Az Alap B csoport - Homeopátia és Masterplast kizárva
Az Alap B csoport – Homeopátia és Masterplast kizárva
Alap C csoport - Bádogos és Four-Trans kizárva
Alap C csoport – Bádogos és Four-Trans kizárva
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?