Kezdetét veszi a 2018-as Carissa Kupa!

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Háromnapos futball fiesztának lehetnek részesei azok, akik kilátogatnak a XVI. Carissa Kupára. Pénteken és szombaton zajlanak a selejtezők, vasárnap jön a döntő napja gálamérkőzésekkel.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a Carrisa Kupa fővédnöke kiemelte a szervezők áldozatos munkáját, melynek eredményeként a Zöld Sasok, azaz a Fradi öregfiúk mérkőzik meg majd gálamérkőzés keretein belül a Dunaferr bajnokcsapatának tagjaival, a Kohásszal.Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere méltatta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség professzionális munkáját, kiemelve a DLSZ társadalmi szerepvállalását és közösségépítő tevékenységét. Mint elmondta, 2018-ban határokon túlról is érkeznek csapatok: Erdényből Kézdivásárhelyről, de lesz csapat Ausztriából és Vukovárról is.

Carissa Kupa sajtótájékoztató

A kupa jótékonysági céljairól beszélt dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője. A Carissa Kupa nevezési díjainak egy részéből, felajánlásokból és a tombola bevételéből egy Snoezelen, azaz terápiás és relaxációs szobát alakítanak ki a beteg gyermekek számára a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának igazgatója a Carissa Kupa jelentőségére hívta fel a figyelmet Fejér megye labdarúgóéletében, Nemes Ferenc vállalkozó pedig a tombola fődíját biztosítja cégén keresztül, aki jövőbeli támogatásáról is biztosította a rendezőket.

Gróf András, a Kohász korábbi labdarúgója várakozással tekintett előre a Fradi elleni, várhatóan parázs hangulatú mérkőzésre. Elmondta, a helyi legendák közül Lengyel Ferenc, Éger László és Tököli Attila, Lehota István is pályára lép majd. Tóth Imre, a Carissa Kupa egyik szervezője elárulta, a Ferencváros színeiben a válogatottban is meghatározó szerepet betöltő labdarúgók öltenek zöld-fehér mezt, köztük Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Dragóner Attila és Nyilasi Tibor.

Petrás Gábor, a torna főszervezője kiemelte, hogy díjmentes a belépés mindhárom napra, ám érdemes minél több tombolát vásárolni, két okból is. Egyrészt a bevétel jótékony célokat szolgál, másrészt pedig 15 ajándékcsomag talál majd gazdára összesen 600 ezer forint értékben.

A torna 2018. január 19-én pénteken délután 15:30-kor kezdődik 32 csapat részvételével. Az első játéknapnak a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnoka ad otthont, a XVI. Carissa Kupa részletes programja itt olvasható. A címvédő a Dunaferr Vasas, melynek, csapatkapitánya, Ughy Márk bízik benne, sikerül megvédeni címét csapatának.

A helyszínen lehet majd vásárolni Carissa Kupás ajándéktárgyakat, pólót, tollat, nyakpántot és tapsolót is.

Carissa ajándék

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?