Itt a heti büntetéscsomag: A Kisláng kapta a legsúlyosabb bírságot

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Ezen a héten öt csapat kapott pénzbüntetést. Kiderültek a kislángi balhé következményei.

A Velence TSE Öregfiúk Bajnokság Keleti csoportjában az 1. fordulóban Sárosd-Velence TSE mérkőzést rendeztek volna. A találkozó 2023. november 18-án 13:30-kor kezdődött volna.

Az összecsapás azonban elmaradt. A velenceiek ugyanis nem jelentek meg a mérkőzés helyszínén.

A Versenybizottság fegyelmi eljárást kezdeményezett a Velence TSE ellen. Kiderült az is, hogy milyen büntetést kapnak a tópartiak: 25 ezer forint pénzbüntetésre ítélték őket.

Veres Gábor, a Fehérvárcsurgó felnőtt csapatának vezetőedzője eltiltásban részesült. A tréner a Vál – Fehérvárcsurgó vármegye kettes mérkőzésen volt sportszerűtlen a játékvezetővel szemben.

Három mérkőzésen nem tevékenykedhet tette következtében vármegye kettes felnőtt mérkőzésen. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi, Szár elleni bajnokin nem irányíthatja a csapatot. Büntetése átgördül a tavaszi nyitófordulóra, amikor a csurgóiak a Magyaralmást fogadják. Még a második fordulóban, a Pátka – Fehérvárcsurgó meccsen sem lehet ott trénerként Veres Gábor a csapatával.

Kercsó Bence István, az Iváncsa U-19-es csapatának technikai vezetője hasonló vétket követett el. Ő a Halásztelek – Iváncsa REG U-19-es meccsen vétett a szabályok ellen. Ugyancsak három soron következő találkozótól tiltották el.

A MÁV Előre – Pákozd vármegye I-es U-19-es bajnoki rendezési hiányosság történt. Ezért a MÁV Előre vezetését írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Mezőfalva – Sárosd vármegye I-es meccsen a vendégszurkolók sportszerűtlenül viselkedtek. A Sárosd soron következő meccsére szövetségi ellenőrt rendelnek ki a klub költségére.

Ugyanezen a találkozón a sárosdiak egyik játékosa szándékos rongálást követett el. Ezt a kárt a Sárosd csapatának kötelessége megtéríteni számla ellenében.

A kislángi balhé ügye már régóta húzódott a feleket egy második tárgyalásra is behívták. A Kisláng – Tác-Csősz vármegye hármas mérkőzés következményeire fény derült.

A hazai szurkolók ugyanis megbotránkoztató, obszcén kifejezésekkel szidták a játékvezetőt és a második számú asszisztensét. A Fegyelmi Bizottság súlyos döntést hozott.

A Kisláng KSE-t 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A határozat ellen 15 napon belül tud fellebbezni az együttes.

További fejlemény, hogy Enyed István, a Polgárdi U-16-os csapatának technikai vezetőjét a Kisláng – Polgárdi vármegyei U-16-os mérkőzés játékvezetőjével szemben tanúsított sportszerűtlen magatartás miatt eltiltásban részesült. Nem tevékenykedhet sportszakemberként 2023. december 5-ig.

Érdekesség, hogy mind a Kisláng – Tác-Csősz felnőtt, mind a Kisláng – Polgárdi U-16-os mérkőzést Obuch Zoltán vezette. A tárgyalásra őt is behívták, de hogy őt eltiltották-e, arra nem derült fény.

Ez azonban hamarosan akkor is kiderül, ha nem szeretnék nyilvánosságra hozni. Ha a hétvégén nem fog mérkőzést vezetni, az azt fogja jelenteni, hogy őt is eltiltották. Persze ekkor is lehet majd találgatni, hogy eltiltást kapott, vagy leiratkozott a hétvégi meccsekről.

Mint ismert, minden játékos, sportvezető, rendező eltiltása nyilvános. Sőt, volt már rá precedens, hogy néven nevezett szurkoló eltiltásáról is beszámolt az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága. A játékvezetők eltiltása azonban szigorúan titkos.

Büntetést kapott még színes lapok miatt három csapat. A vármegye egyes Lajoskomárom 6 sárga lap miatt kapott 18 ezer forintos csekket.

A Mány-Csabdi vármegye kettes csapata négy sárga és egy piros lap miatt kell, hogy bűnhődjön. A büntetésük 15 ezer forint.

Megbírságolták a vármegye hármas Dinnyést is. A csapat négy sárgát és egy pirosat szedett össze, amiért 12 ezer forintot kell fizetniük.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?