Huszárvágás: Mégsem indít önálló felnőtt csapatot a Csabdi

Fejér megye, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Létszámproblémák állnak a háttérben.

A döntés egyrészt örvendetes, hogy létrejött az egyezség a Csabdi és a Mány között, másrészt szomorú, hogy újabb település veszíti el önálló felnőtt csapatát Fejér megyében Pusztaszabolcs után.

“Egy fontos, nem csak számunkra rendkívüli pillanatot szeretnénk megosztani Veletek!
Tegnapi napon, hosszas egyeztetések után, Csabdi felnőtt csapata, beolvadt a Mányi TK égisze alá, így közösen meg tudjuk menteni a szomszédos kistelepülés amatőr fociját, ahol jóval kevesebb az aktív, sportoló fiatalság.

A vasárnap induló, megyei harmadik vonalban, Mány II.-Csabdi néven szerepel közös csapatunk!

A csapat, az eredeti sorsolásnak megfelelően, minden meccsét, ősszel idegenben játsza, tavasszal pedig a csabdi pályán. A csabdi fiatalok mellett, az első keretbe kevesebbet játszók, illetve mányi ifisták is helyet kapnak majd! A csabdi játékosokat, a serdülős korcsoportig (U16-ban is Mányra igazolnak a gyerekek) átigazoljuk klubbunkba, így a Mány minden korosztályban érdekelt lesz, létszáma 40 fővel nő!

A Csabdi Sportegyesület ugyanakkor nem szűnik meg, hiszen a Bozsik programban, 13 éves korig, továbbra is a kistesó színeiben szerepelnek majd a gyerekek, erősítve a helyi kötődést.

Mint a kezdő gondolat mutatja, mindkét fél az összefogásban látja a talponmaradás esélyét. Hisszük, hogy követendő példa a miénk.

Boldogok, és büszkék vagyunk arra, hogy nehezen, nagy munkával életben tartott klubként, anyagi érdekek nélkül, meggyőződésből segíthetjük a még kisebbet a megye futball-térképén maradásra!

Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy mind a 150 (!), versenyszerűen sportoló, Mány színeiért küzdő játékosunknak megfelelő játéklehetőséget nyújtsunk, legyen az a fiatal csabdi, mányi, vagy más településen élő! Reméljük, a döntés, hosszútávon segíti majd mindkét település sportéletét. Ebben hiszünk! Hajrá Mány!”

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?