Ha még nem volt elég idén az ostobaságból: betiltanák a műfüvet is

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Itt az újabb agymenés a 2020-as év véghajrájában.

A műfűves sportpályák évente 16 ezer tonna mikroműanyagot bocsátanak ki, ezért az Európai Vegyianyag-ügynökség javaslata alapján

betiltanák azokat.

Az apró műanyagrészecskék, az úgynevezett mikroműanyagok hirtelen óriási veszélyforrásként lettek feltüntetve a mainstream médiában, sok cikk arra figyelmeztet, hogy az is halálos veszély, ha valaki újra tölti a PET palackját. Vannak magukat újságírónak állító lények, akik egyenesen arra biztatnak, hogy a műanyag palackok újratöltése helyett inkább újakat kell vásárolni. Az nem világos, hogy az újabb és újabb műanyag palackok megvásárlása hogyan is védi meg a Földet.

Amennyiben megszavazzák ezt a lehetetlennek tűnő javaslatot a tagállamok, 2021-től hat éve lenne az országoknak arra, hogy a műfüves pályákat megszüntessék.

Itt szeretnénk felhívni a kreatív elmével megáldott újságírók figyelmét arra, hogy a levegő 78,08%-a nitrogén a tudomány mai állása szerint, amit az ember nem, ellenben a penész kiválóan hasznosít, érdemes lenne megfontolni annak a betiltását is. Ezzel a focicsapatok is nyernének: megszűnnének a penészedő falak az öltözőkben.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?