Forradalmian új szabályok jönnek a labdarúgásban?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A FIFA drasztikus szabályvátozásokat szeretne bevezetni.

A spanyol Mundo Deportivo értesülései szerint új szabályok kerülhetnek bevezetésre a közeljövőben a labdarúgó mérkőzéseken. Nem volt tehát konteó azt feltételezni, hogy a koronavírus járványra hivatkozva bevezetett öt csere csak a kezdet, valójában itt nem fognak megállni a szabályalkotók.

Igen, az egyik felvetés szerint valóban végtelen számú csere lehetne. Kérdés, hogy ami kispályás tornán működik, az hogyan működne egy nagypályás mérkőzésen. Valószínűleg épp úgy, ahogyan az európa bajnokságon láthattuk: sehogy, azok az edzők, akik túl sokat cseréltek, rendre ráfizettek. Ráadásul maga a játék is követhetetlenné válhat egy ponton, hiszen nem lehetne feldolgozni, hogy éppen ki is van a pályán és ki nincs, ha valakinek be kell iktatnia egy illemhelység látogatást, vagy el kell mennie egy hideg sörért.

A bedobások lábbal történő elvégzése sem először vetődik fel. A futsal esetén ez bevált gyakorlat, nagypályán azonban itt számos kérdés felvetődne. Mi történne akkor, ha valaki a vonalon táncolva próbálja megakadályozni a “berúgás” elvégzését, vajon ott is kijelölnének habbal a játékvezetők egy három/kilencméteres félkört?

Ahogyan arra már Florentino Perez, a Real Madrid elnöke korábban célzást tett, szeretnék a játékidőt lecsökkenteni. Perez szerint a fiatalok számára unalmas a labdarúgás ezzel a játékidővel, érdekes, hogy ezzel ellentétes lépés volt nem is oly régen az aranygól intézményének eltörlése. Felvetődnek olyan kérdések, hogy le kell-e csökkenteni egy nap hosszát, és azt mondani délután kettőkor, hogy most már ideje lemennie a napnak, mert a fiatalok esetleg unják az ilyen hosszú napokat és szeretnének hamarabb felnőttek lenni?

Lényeg, hogy 2×30 percig tartana egy félidő, azonban tiszta játékidőt mérnének, s amikor a labda játékon kívülre kerülne, akkor megállítanák az órát. Mondani sem kell, ez nem professzionális szinten mekkora káoszt eredményezne, a játékvezetők gyakorlatilag kontroll nélkül rendelkezhetnének a mérkőzések hossza felől, s másból sem állna számukra egy mérkőzés, minthogy az órájukat nyomkodnák. Esetleg bevezethetnek egy óranyomkodót, ami gyakorlatilag teljesen irreális például Fejér megyében, ahol van, hogy asszisztens sincs felnőtt meccseken.

Az egyetlen értelmesnek tűnő ötlet az, hogy a sárga lappal együtt automatikusan ötperces kiállítás járna, de ha tippelni kellene, éppen ezt az egyet nem vezetnék be, minden mást igen.

Te mit gondolsz ezekről a szabálymódosításokról? Esetleg van olyan ötleted, ami jó irányba forradalmasíthatná a labdarúgást, mint sportágat?

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?