Európa-bajnoki döntőt játszott a bicskeikből álló shootball-válogatott!

Fejér megye
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Dombai-Solt párost nem lehetett feltartóztatni, a bicskeiekből álló válogatott végül egészen a fináléig menetelt az új sportág Európa Bajnokságán.

A Bicske blogján a következő tudósítás jelent meg:

“Egy új sportág nemzetközi premierjére kaptak meghívást a bicskei labdarúgók a csehországi Tábor városába az elmúlt hétvégén. Gyermekkorunk kedvenc játékának, a páros egyérintőnek a továbbfejlesztett változata ez a sportág, amit a házigazdák már évek óta két ligában, bajnoki rendszerben játszanak 32 x 18 méteres műfüves pályán, 6 x 2 méteres kapukkal. A szabályok lényege, hogy egyszerre kéttagú csapatok játszanak 2 x 7 percet egymás ellen, 1-1 érintés után kizárólag a saját térfélről lehet lövést indítani, a kapuban pedig a kéz használata nélkül mindkét játékos védekezhet egyszerre. 4 ilyen páros párharcból áll össze egy válogatott mérkőzés. Folytatáshoz kattints!

Fiaink először találkoztak a sportággal az ideális helyszínnek bizonyuló 3 csillagos Hotel Relax-től mindössze 20 méterre található, speciális palánkkal ellátott pályán. Fontos “tartozéka” egy ilyen versenynek egy, a nézőknek (és meccs után a játékosoknak is) folyamatosan hideg cseh sört kínáló közeli büfé valamint a gólok után a csapatok zenéjét bejátszó technika. A házigazdák minden magyar gól után Liszt Ferenc Magyar Rapszódiájából játszottak részletet. Az első Európa-bajnokságon a mieinken kívül Ausztria, Lengyelország, Csehország és Szlovákia vett részt. Nézzük a részletes eredményeket a párosok elért góljaival együtt.

AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 1-3 (Sötét-Tornyai 4-3, Cserkuti-Harangozó 5-6, Dombai-Solt 6-1, Móri-Peinlich 13-7). Meggyőző bemutatkozás sok szép lövéssel.

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 3-1 (Sötét-Tornyai 7-4, Cserkuti-Harangozó 7-2, Dombai-Solt 4-3, Móri-Peinlich 5-6). A fiatalok is odatették magukat.

SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 2-2 (Sötét-Tornyai 1-4, Cserkuti-Harangozó 2-4, Dombai-Solt 4-3, Móri-Peinlich 7-4). Sírból (0-2-ről) visszahozott meccs, Móriék a legjobbkor produkáltak extra teljesítményt.

DÖNTŐ: MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 2-3 h.u. (Sötét-Tornyai 5-4, Cserkuti-Harangozó 2-5, Dombai-Solt 8-4, Móri-Peinlich 6-14, hosszabbításban Tornyai 2-4). Végig a csehek voltak lépéskényszerben, sajnos nem sikerült a rendes játékidőben megszerezni a trófeát. Az 1-1 elleni, 2 x 3 perces hosszabbításban Tornyai 80 másodperccel a vége előtt még vezetett 2-1-re (!!), azonban ellenfele utolsó erőtartalékait mozgósítva fordított. Móri Tamás lett a torna MVP-je, azaz legértékesebb játékosa, amiért különdíjat is kapott. A 3. helyen Lengyelország, a 4. helyen Szlovákia végzett, Ausztria pedig 5. lett.

Shootball Európa-bajnokság

kép 1 / 15

Összességében Radim Studnicka főszervező magas sportértékkel bíró, remek, élvezetes és nézőcsalogató tornát hozott össze, a debütáló magyarok pedig remekül szerepeltek és a rendes játékidőt tekintve veretlenül lettek ezüstérmesek. Gratulálunk!”

Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?