Elmarasztalták a Rácalmás csapatát

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem álltak ki a Vajta II. ellen, megszületett az ítélet.

A Fejér Megye III. Dél csoportban a 10. fordulóban, 2021. október 24-én 14:30-kor Vajta II. – Rácalmás mérkőzés volt kitűzve. A csapatok meg is jelentek a pályán, el is kezdték a bemelegítést, ám miután a rácalmásiak igazoltatása véget ért, a csapatvezető az öltözőbe terelte játékosait, a klub nem volt hajlandó kiállni.

Az ok az, hogy az egyik kezdőcsapatba jelölt, 18 év feletti játékos sportorvosi engedélye másfél évre szólt, ami szabályellenes. Ilyen időtartamra nem lehet sportorvosi engedélyt kiállítani.

A játékvezető nem engedte pályára lépni a szóban forgó játékost. Nem tehetett mást, a sportorvosi engedélyének lejárati dátuma hiába van a jövőben, ha nem érvényes időtartamra lett kiállítva, akkor annyi, mintha lejárt volna.

A rácalmási csapatvezető ezt a döntést nem vette tudomásul, és sportszerűnek semmikpépp sem nevezhető módon, nyomdafestéket nem tűrő szövegekkel illette a játékvezetőt, majd tulajdonképpen feladták a rácalmásiak a mérkőzést. Hozzá kell tenni, a játékosok különösebb vonakodás nélkül vonultak az öltözőbe, pedig aligha ez az egy játékos döntötte volna el a találkozó sorsát.

Ezen az októberi délutánon nem játszottak mérkőzést Vajtán
Ezen az októberi délutánon nem játszottak mérkőzést Vajtán

A Versenybizottság írásbeli megrovásban részesíti a Rácalmás csapatát a Versenyszabályzat alapján, továbbá 30 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Ez meglehetősen enyhe ítélet, különösképpen ha figyelembe vesszük, hogy számos cseréje is volt a rácalmási csapatnak és nem azért nem álltak ki, mert nem volt rá lehetőségük, egész egyszerűen nem akartak kiállni.

Mivel ez volt a szezon során az első alkalom, hogy a Rácalmás nem állt ki, így büntetőpontot nem kapnak, a mérkőzést 3-0-ás gólkülönbséggel jóváírták a Vajta II. csapatára. Kérdés, hogy a gólkirályi címre hajtó, kilenc meccsen húsz gólt szerző Kovács Nándort ez a döntés mennyire vigasztalja…

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?