Drámai meccsen Pál vezérletével fordított a Mány a Kupában!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Megye II-es újonc Herceghalom alaposan megizzasztotta a Mányi TK csapatát a Fejér Megyei Kupa legutóbbi játéknapján.

A Mányi TK tudósítója így fogalmazott:

“A 2. fordulót rendezték a Fejér Megyei Kupában a hétvégén. Csapatunk az előző heti, Újbarok elleni 5-1-es győzelemmel vette az első akadályt. A 2. fordulóban, a velünk azonos osztályban szereplő, újonnan feljutott Herceghalom csapatát hozta a sorsolás az utunkba.

A mérkőzést, mint ahogyan az összes őszi találkozónkat Etyeken rendeztük meg, de a semleges pálya és az irdatlan hőség ellenére több tucatnyi kíváncsi szurkoló várta a két csapat mérkőzését. Sötét lovak voltunk egymás szemében, hiszen keveset tudtunk tegnapi ellenfelünkről, igazából a legfontosabb információ annyi volt, hogy sok a fiatal a csapatukban, gyorsak, hajtósak, és elsősorban környékbeli (Budaörs, Biatorbágy stb) csapatokból sikerült megerősíteni keretüket a magasabb osztályra. Ennek, és a túl rövid kispadunknak ellenére (6 hiányzóval nem számolhatott Pál Zoltán vezetőedző), mi számítottunk a mérkőzés esélyesének.

A találkozót, 34 fokos hőségben indította útjára Ferenczik játékvezető, és már az elején itt is, ott is kimaradt két lehetőség. A vendégek gyorsaságukat csillogtatták, látszott, hogy ezzel a fegyverrel vannak a leginkább felkészülve, a mieink pedig inkább a labdabirtoklásban, és a kreatív megoldásokban látták a győzelem kulcsát.

A 4. percben Jakab Tomi szerzett szép góllal vezetést a mieinknek, de sokáig nem tartott az öröm, hiszen a szórványos, de gyors kontrák egyikéből Pintér is betalált (1-1). A szokásosnál tompábban, nehezebben mozogtak a mányi fiúk, sokkal több hibával játszottunk a megszokottnál. A lelkesedéssel, akarattal nem volt hiány, de a felforgatott, rendelkezésre álló csapat minőségben és futógyorsaságban nem tudta döntésre vinni a dolgokat (csupán ketten, edzőnk, Pál Zoli, és Magony Józsi ült a padon, beugrásra várva).

A félidő derekén két védekezési hiba után, előbb Odrobina, majd újra Pintér lőtt szép gólt, így 3-1-re már a vendégek vezettek! A mányi szurkolók az eredmény láttán már a súlyos vereség elkerülését tartották legfőbb szempontnak… Persze azért ez a mérkőzésben nem volt benne, hiszen megvoltak a helyzeteink, és a tompa, gyengébb játék ellenére érezhető volt, hogy itt még lesznek fordulatok…

Szünet következett, Zoli próbálta rendezni a sorokat, elsősorban odaadóbb, és koncentráltabb játékot kérve a folytatásban. A változás szünetben annyi volt, hogy fizikai fáradsága ellenére, becserélte önmagát, így támadó alakzatunk még erősebb lett. A 2. félidő elején fel is billent a pálya, helyzet, lehetőség egymás után, és negyedóra elteltével zárkóztunk is, hiszen Jakab Tomi szép vissza passzából Kun Gyuri lőtt kapásból a kapu bal oldalába (2-3).

Érezhető, ugyanakkor furcsa mozzanatok következtek, hiszen mintha a jóval fiatalabb, edzettebb Herceghalom készült volna jobban el az erejével, vagy csak a Mány sáfárkodott jobban az oxigénnel, de a 2. félidőben dinamikusabban, gólra törőbben játszottak a hazaiak. Voltak veszélyes, szórványos kontrák, amik felértek Viktor kapujához, de azok mind célt tévesztettek. Nehezen, nagyon nehezen jött a harmadik, egyenlítő gól, de az remekre sikeredett: Pál Zoli csavart 20 méterről a kapu bal felső sarkába egy szabadrúgást (3-3).

2 perc volt hátra, de érezni lehetett, hogy egyik csapat sem a “lutri” tizenegyesekre játszik, utolsó tartalékokat mozgósítva mentek előre a csapatok. Aztán a 89. percben Pál Z. kapott remek labdát a jobb oldalon, ügyes csellel megverte védőjét, és a kifutó kapus mellett a bal alsóba helyezte a lasztit (4-3)! A gól után még két szöglet okozott némi veszélyt a mányi kapunál, de az eredmény már nem változott, huszáros második félidejének köszönhetően továbbjutott csapatunk!

Összességében a vártnál gyengébb játékot mutattunk, amit nem foghatjuk sem a körülményekre, sem az időjárásra, de a csapat mentális erejét mindenképpen bizonyítja, hogy kétgólos hátrányból a maga javára fordította a mérkőzést a második félidőben! Ennél jóval koncentráltabb, összeszedettebb játék kell a bajnokságban, ha jó eredményt szeretnénk elérni. Dolgozunk, megyünk tovább, hiányzóinkkal kiegészülve, azon leszünk, hogy számolni kelljen velünk, minden ellenfelünknek!

A vendég Herceghalom fiatal, alakulófélben lévő, futós kis csapat, de sokat kell majd dolgozniuk, hogy ebben az erős bajnokságban megkapaszkodjanak majd. Várjuk a kupa sorsolást, és a vasárnapi Bakonycsernyén kezdődő bajnoki nyitányt!”

Mány – Herceghalom 4-3 (1-3)
Gól: Jakab (4.), Kun (59.), Pál Z. (87., 89.) illetve: Pintér (8., 30.), Odrobina (28,)

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala Facebook

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?