Döntött az MLSZ: Zárt kapus mérkőzések jönnek

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás

Rendkívül szigorúak a szabályok.

Magyarország Kormányának intézkedése alapján a 2020. március 11-ét követő labdarúgó bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Azt, hogy meddig tart az állapot, nem írja az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságára felkerült dokumentum.

A labdarúgók, stábtagok, regisztrált sportszakemberek és vezetők vehetnek csak részt a találkozókon. NB I-es férfi felnőtt mérkőzéseken 45 fő, NB II-ben 35 fő, minden egyéb férfi, női, felnőtt utánpótlás és futsal mérkőzésen 25 fő.

Ezen felül az MLSZ vagy megyei / budapesti igazgatóság által delegált hivatalos személye, azaz játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök lehetnek ott, valamint a technikai személyzet, a rendezők, az egészségügyi személyzet, valamint maximum 10 legalább 14 éves labdaszedő.

A televíziós közvetítés vagy felvétel esetén az ehhez kapcsolódó technikai személyzet nem került kitiltásra, viszont újságírók és nem jogtulajdonos televíziók nem akkreditálhatnak. Az MTVA számára a marketing kézikönyv rendelkezésének megfelelően a kluboknak biztosítani kell interjúalanyokat. Az első és másodosztályú klubok edzőinek a lefújást követően legkésőbb egy órával kötelesek nyilatkozni.

A kézfogásokról már korábban írtunk.

A rendelkezések nem csak a bajnoki mérkőzésekre vonatkoznak, hanem a felkészülési meccsekre is.

Vélemény, hozzászólás?