Az ostobaság szintet lép: Sárga lap járhat a gólörömért?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Ép ésszel felfoghatatlan, ami felvetődött a brit parlamentben.

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnökének javaslata szerint a jövőben sárga lapos figyelmeztetésben kellene részesíteni azokat, akik a koronavírus-járvány alatt ölelkezéssel vagy kézfogással ünneplik meg azt, ha gólt szerez csapatuk. Érvelése szerint ezzel növelik a kockázatát a koronavírus átadásának, s ha már a mezlevételt lehet ilyen módon szankcionálni, miért ne lehetne az általa felvetetteket is?

Arra nem tér ki a politikus, hogy ugyanúgy szankcionálni kellene-e egy büntetőrúgás után kivédett 11-est követően a kapust ölelgető társakat, pacsizhat-e két csapattárs a cserénél, vagy felsegítheti-e játékostársát a földről egy labdarúgó. Az sem derül ki, hogy a görcsoldás nem minősül-e magas kockázati tényezőnek.

A felvetés teljességgel értelmezhetetlen, hiszen aki valaha látott már labdarúgó mérkőzést, az bizonyára tisztában van a szoros emberfogás fogalmával, de elég, ha valaki látott már egy szögletet, ahol igen komoly fizikai kontaktus alakul ki a felek között.

A humoros kedvű kommentelők már több javaslattal is előálltak a témát boncolgató cikkek alatt. Az egyik ilyen ötlet szerint csel esetén is másfél méterre kellene állnia az ellenfeleknek egymástól, majd ha a csatár által bemutatott csel tetszik az ellenfelének, akkor mintegy sportszerű gesztusként félreáll a védő a támadó útjából. Nonszensz.

Josep Guardiola, a Manchester City trénere kifejtette aggodalmát, mely szerint nagyjából kétnaponta tesztelik őket, és úgy véli, rendkívüli önkontroll volna szükséges egy ilyen szabályozás betartásához.

A brit politkusnak ajánljuk a rugós focit, amit otthon, egyedül teljesen biztonságosan tud művelni, és a bábuk saját testméretükhöz képest kellő távolságban helyezkednek el egymástól a pályán, garantáltan nem pacsiznak, nem fognak kezet, mi több, nem is tudják megfertőzni egymást.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?