Az ostobaság szintet lép: Sárga lap járhat a gólörömért?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III

Ép ésszel felfoghatatlan, ami felvetődött a brit parlamentben.

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnökének javaslata szerint a jövőben sárga lapos figyelmeztetésben kellene részesíteni azokat, akik a koronavírus-járvány alatt ölelkezéssel vagy kézfogással ünneplik meg azt, ha gólt szerez csapatuk. Érvelése szerint ezzel növelik a kockázatát a koronavírus átadásának, s ha már a mezlevételt lehet ilyen módon szankcionálni, miért ne lehetne az általa felvetetteket is?

Arra nem tér ki a politikus, hogy ugyanúgy szankcionálni kellene-e egy büntetőrúgás után kivédett 11-est követően a kapust ölelgető társakat, pacsizhat-e két csapattárs a cserénél, vagy felsegítheti-e játékostársát a földről egy labdarúgó. Az sem derül ki, hogy a görcsoldás nem minősül-e magas kockázati tényezőnek.

A felvetés teljességgel értelmezhetetlen, hiszen aki valaha látott már labdarúgó mérkőzést, az bizonyára tisztában van a szoros emberfogás fogalmával, de elég, ha valaki látott már egy szögletet, ahol igen komoly fizikai kontaktus alakul ki a felek között.

A humoros kedvű kommentelők már több javaslattal is előálltak a témát boncolgató cikkek alatt. Az egyik ilyen ötlet szerint csel esetén is másfél méterre kellene állnia az ellenfeleknek egymástól, majd ha a csatár által bemutatott csel tetszik az ellenfelének, akkor mintegy sportszerű gesztusként félreáll a védő a támadó útjából. Nonszensz.

Josep Guardiola, a Manchester City trénere kifejtette aggodalmát, mely szerint nagyjából kétnaponta tesztelik őket, és úgy véli, rendkívüli önkontroll volna szükséges egy ilyen szabályozás betartásához.

A brit politkusnak ajánljuk a rugós focit, amit otthon, egyedül teljesen biztonságosan tud művelni, és a bábuk saját testméretükhöz képest kellő távolságban helyezkednek el egymástól a pályán, garantáltan nem pacsiznak, nem fognak kezet, mi több, nem is tudják megfertőzni egymást.

Vélemény, hozzászólás?