Az öltözőben is javasolt a maszk viselése

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Müller Cecília ezúttal az edzésre járóknak is szentelt pár sort.

Az Országos Tisztifőorvos újabb tanácsai a labdarúgókat is érintik.

“Akik edzeni járnak, azok az öltözőben is viseljék a maszkot. És kerüljék a zsúfoltságot” – hangzottak Müller Cecília szavai.

Arra nem tért ki az Országos Tisztifőorvos, hogy pontosan milyen maszkot kellene hordani, de az eddigi rendelkezések alapján vélhetően a legolcsóbb, orvosi maszk is elegendő a jogszerű magatartáshoz. Ugyanakkor köztudott tény, hogy a vírusok ellen nem nyújt védelmet az orvosi szájmaszk, ahogyan azt Müller Cecília maga is kijelentette még a tavasszal.

Az MLSZ honlapján egyelőre nem találtunk a labdarúgók számára vonatkozó maszkhasználati kötelezettséget edzések, mérkőzések alkalmával zárt tereken, de elképzelhető, hogy ez a közeljövőben változni fog.

Egy megyei csapat éves költségvetését heti két edzéssel és évi 50 mérkőzéssel számolva, a piacon kapható legolcsóbb, 38 forint környékén kapható orvosi szájmaszkkal számolva ez – a nyári és téli leállás hosszától függően – körülbelül 100.000 – 150.000 forint körüli összeggel terhelné meg éves szinten a klubok pénztárcáját, ha a csapatok kívánnak maszkot biztosítani játékosaik számára. Ez csak egy csapat, ha egy egyesület rendelkezik, felnőtt, U19 és U16 csapattal is, akkor ez az összeg akár 450.000 forintra is rúghat.

Ha valódi védelmet biztosító, FFP2-es vagy FFP3-as maszkot szeretnének az egyesületek vásárolni játékosaik számára, akkor igen mélyen kellene a zsebükbe nyúlniuk.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?