Az Ercsi remek hajrával ejtette ki a Bicskét a kupából

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Bár 75 percig a Bicske állt továbbjutásra, mégis Lieber Károly tanítványai örülhettek a végén.

Az Ercsi tudósítója így fogalmazott:

“A nagy meleg ellenére sok néző volt kíváncsi a mérkőzésre és nem is kellett csalódnia mert egy nagyon jó iramú mérkőzést láthattak. Az első tíz percben többet volt az Ercsinél a labda mégis a Bicske szerezte meg a vezetést Tornyai révén egy szerencsés találattal. Ezután az Ercsi próbált egyenlíteni amihez Kővári állt a legközelebb de Zelizi magabiztosan védett.

A második félidőre fiatalokkal adott új lendületet csapatának Lieber Károly, aminek következtében fokozatosan vette át az iránytást. Egyre több helyzetet dolgozott ki, és csak idő kérdése volt, mikor töri fel a Bicskei reteszt. A 65. percben Mónus járt nagyon közel az egyenlítéshez, de a 20 méterről leadot lövését Zelizi hatalmas bravúrral védte. A 75. percben aztán megtört a jég, sikerült az egyenlítés: Ivacs beadására Pintér érkezett a legjobb ütemben, és 3 méterről a kapu középebe rúgta az egyenlítő gólt. A 84. percben a vezetést is megszerezte az Ercsi: Kondreska használta ki a bicskei védők hibáját, kilépett a védők közül, Zelizi mellett is elvitte a labdát és a kapuba rúgta a győztes gólt.

Lieber Károly a meccs nyilatkozta:

“Egy szervezeten védekező nagyon erős ellenfelet sikerült legyőzni türelmes játékkal, fiatalos lendülettel.”

Szombaton a bajnokság első fordulójában a Lajoskomárom csapatát fogadja az Ercsi.
A mérkőzés előtt 13 órakor kerül átadásra a csapat új öltözöje.”

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Az elmúlt bajnokságban elszenvedett kettős vereség (4-3 és 5-3) után a Magyar Kupa idei selejtezőjében is felülkeredett az Ercsi Kinizsi legénysége. A jól sikerült felkészülés és a Velence elleni múlt heti magabiztos kupasiker (4-1 idegenben) után joggal remélhették a bicskei szurkolók, hogy augusztus 22-én a főtáblára jutásért játszhatnak majd kedvenceik. Nem sikerült…

      

Vukmir Dragan nem változtatott velencei sikercsapatán, a Zelizi – Solt, Sötét, Burucz, Köntös – Harangozó, Pump – Tornyai, Varga, Peinlich Sz. – Dombai összetételű kezdőt küldte pályára tikkasztó hőségben, Szűcs László sípszavára. Csereként Molnár (46.p. Harangozó helyett), Lak (46.p. Pump helyett) és Katona (77.p. Tornyai helyett) kapott lehetőséget. Kezdettől fogva tudatosan adta át a kezdeményezést a BTC és kontráira alapozva igyekezett előnyhöz jutni. A taktika sokáig be is vált, hiszen a 9. percben Varga beívelése után Dombai jól csúsztatta tovább a labdát, a jobb oldalon Tornyai vette át, csinált befelé egy cselt, majd ballal úgy lőtt a kapu bal oldalába 7 méterről, hogy a védők már csak beljebb tudták segíteni a játékszert (0-1).

A 19. percben újra Tornyai keverte meg az Ercsi védelmét, 20 méteres lövése centikkel ment a bal kapufa mellé. Ivacs és a hazai támadósor elpuskázott helyzetei után a 39. percben Holentoner 25 méteres löketét fogta a jobb alsó saroknál a végig jól védő Zelizi. Három perccel később ugyanő Kővári fejjel továbbított meccslabdáját ütötte ki reflexszerű mozdulattal a jobb kapufánál.

A második félidőben is felbillent a pálya, a kb. 70-30 %-os labdabirtoklás azonban sokáig nem segített, hiszen egy kapufánál tovább nem jutottak. Végül a 75. percben kapitulált a bicskei védelem! Tornyai adta el a labdát a félpályánál, a leindításból a lapos beadást végül Pintér Köntös szorításában továbbította az ötösről a bal sarokba (1-1). Úgy nézett ki, hogy büntetőpárbaj dönt a továbbjutásról, de a Kinizsi másképpen gondolta. A 77. percben Ivacs életveszélyes szabadrúgása kerülte el centiméterekkel a bal felső sarkot, a 82. percben pedig Mónus zúgó bombáját ütötte ki a vendégkapus.

A 84. percben eldőlt a mérkőzés, egy előreívelt labdánál Sötét ütemet tévesztett, elengedte Kondreskát, aki végül 6 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A 87. percben nyílt az utolsó esély a Bicske egyenlítésére, amikor Varga feltartásáért Molnár lőhetett szabadrúgást 22 méterről. A jól kivitelezett lövés a sorfalat megkerülve nagyon kevéssel suhant el a jobb kapufa mellett.

Összességében az Ercsi megérdemelten nyert, mert a mérkőzés nagy részében hátrányban játszva végig hitt a győzelemben, nem adta fel és kétszer fel is törte a vendégvédelmet, igaz, mindehhez jókora védelmi hibák kellettek. A kontrákra alapozott bicskei taktika sokáig működött, de látható volt, ha nem sikerül növelni a megszerzett előnyt, előbb-utóbb hibára készteti a vendégeket az óriási hazai nyomás, gyenge teljesítmény pedig sajnos minden csapatrészben akadt ezúttal. A főtáblára jutásért így a Tordassal (ma 3-2-re verték a Gárdonyt) vívhat ki-ki mérkőzést az Ercsi 22-én, míg ugyanezt a Tordast augusztus 19-én vasárnap 17.00 órától bajnoki idénynyitón fogadja a BTC. A lassan mumussá váló Ercsi ellen (sorozatban három vereség az elmúlt egy év mérlege) október végén Bicskén lesz lehetőség javítani bajnoki találkozón.”

Ercsi – Bicske 2-1 (0-1)
Gól: Pintér (75.), Kondreska (84.) illetve: Tornyai (10.)

Forrás és fotók:

  • Ercsi
  • 2060.blog.hu
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?