Alba Liga: Sorra kelnek el a helyek a Kiemelt csoportban, így állunk most

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Kisfalud és a Bádogos biztos résztvevő, de már körvonalazódik, hogy rajtuk kívül kik alkothatják majd tavasszal ez elit ligát.

Alap A csoport 8. forduló

A kisfaludiak szabadnaposak voltak, de így is maradtak a tabella élén. Merthogy a második Tiler FC és a harmadik Eldorado csatját az utóbbi együttes nyerte, a két klub így helyet cserélt a táblázaton. A 12 gólt hozó találkozón Kalapács Roland mesterhármassal segítette győzelemhez csapatát.

A forduló előtt egyaránt 9-9 ponttal rendelkező MÁV Előre Sport Club és a Sárkeresztes ütközetét a keresztesiek nyerték. A győztes csapat mind a négy gólját Kovács Patrik szerezte.

Kiütéssel nyert a Sárépszer az Öreg Sam ellen, az esélyesebb csapat 13 gólig meg sem állt. Kovás János 5, Balogh László és Molnár Tamás 3-3 találattal vette ki a részét a gólfiesztából. Meggyőző fölénnyel verte a Farkas Falka a Szfinx Autósiskola együttesét, egy híján tizet lőtt és csak kettőt kapott a jobb gárda.

Az első három helyezett tavasszal a Kiemelt csoportban folytatja. Papíron a most dobogós helyen álló csapaton kívül a 12 pontos Sárkeresztesnek van még esélye az őszt a dobogón zárni, a csapat ugyanis eggyel kevesebbszer lépett pályára, mint az Eldorado és a Tiler FC. Ugyanakkor ehhez bizonyosan két győzelemre lenne szüksége a keresztesieknek, akik az utolsó meccsüket idén éppen a kisfaludiakkal fogják játszani…

2022. december 28. hétfő
Farkas Falka – Szinx Autósiskola 9-2
MÁV Előre Sport Club – Sárkeresztes 2-4
Eldorado – Tiler FC 7-5
Öreg Sam – Sárépszer Kft. 1-13

Az élmezőny állása:
1. Bringa Presszó-Kisfalud 18p +21
2. Eldorado 16p +7
3. Tiler FC 15p +15
4. Sárkeresztes 12p +7

Alap B csoport 8. forduló

Összecsapott egymással az éllovas Bádogos és a második Joga Bonito. Nincs új a nap alatt: a Bádogos szezonbeli hetedik meccsét is behúzta, Klémán Máté duplával járult hozzá csapata sikeréhez. A csoport másik rangadójn a feketehegyiek meglepetésre kiütötték a Szépluck csapatát, 10 gólig meg sem álltak. Adorján Gergő 4, Zsigmond Bence 3 találattal járult hozzá együttese sikeréhez.

A középmezőnybeli csapatok rangadóján az MDesign-Siófok egy góllal jobbnak bizonyult a Bordeaux együttesénél, a két együttes így helyet cserélt a tabellán.  A Ság Építő és a Színtér Bau csatáját december 12-én fogják megrendezni.

A Bádogos biztosan ott lesz a Kiemelt osztályban, ez eddig sem volt kérdéses. A Joga Bonito részvétele szintén nem forog kockán, mivel bár csak három pont az FC Szépluckkal szemben az előnye, sokkal jobb gólkülönbsége miatt elképzelhetetlen, hogy a két klub helyet cseréljen a tabellán. Minden bizonnyal hamarosan a feketehegyiek is kivívják élvonalbeli tagságukat.

2022. december 1. csütörtök
Expanzió-Blackhill – FC Szépluck 10-2
Bordeaux – MDesign-Siófok
Joga Bonito – Bádogos-Plár Kft.

Az élmezőny állása:
1. Bádogos 21p +47
2. Joga Bonito 16p +25
3. Expanzió-Blackhill 15p +41
4. FC Szépluck 13p +6

III/a. csoport 8. forduló

A fordulót éllovasként váró M2 security Kft. együttese szezonbeli nyolcadik meccsét is megnyerte, ezúttal az SHS Group volt az áldozat. Az éllovas játékosai közül Tímár Szabolcs és Madarász Dominik, a kihívótól Fauszt Zoltán és Kolmer Balázs duplázott. A második Fehérvári Mustangok kapott gól nélkül verte a Feketehegy együttesét. Nyert a harmadik Sóstó CF is, amely a duplázó Keszler Máté vezérletével a Zulut intézte el.

A MOTE és az Iurdica testvériesen megosztozott a pontokon, a Vérnarancs viszont alaposan elpáholta az Árpád DSE együttesét. Vincze Levente két, Balogh Tibor három találattal járult hozz csapata sikeréhez.

Az már most eldőlt, hogy az M2 Security Kft. az élen fog telelni, míg a Fehérvári Mustangok és a Sóstó CF biztos dobogósként várhatja a tavaszt.

2022. november 28. hétfő
M2 Security Kft. – SHS Group 7-5
Zulu – Sóstó CF 1-5

2022. november 29. kedd
MOTE – Iurdica FC 2-2
Vérnarancs – Árpád DSE 6-1

2022. noevember 30. szerda
Fehérvári Mustangok – Feketehegy 2-0

Az élmezőny állása:
1. M2 Security Kft. 24p +21
2. Fehérvári Mustangok 19p +15
3. Sóstó CF 16p +36

III/b. csoport 8. forduló

Ebben a csoportban szuperrangadót rendeztek: az élen álló, a mérkőzést hibtlan mérleggel váró Fortuna FC a második Fehérvár Juniorral csatázott. A listavezető ugyan egyenlíteni tudott kétgólos hátrányból, ám a duplázó Ribi Csaba vezérletével végül a Fehérvár Junior nyerte az ütközetet, így kiélezettebb lett a bajnokság. 

Nyert ugyanis a tabella harmadik helyén álló Plastobo is, amely Orosz Márkó találatával verte az El Trógerz együttesét. A forduló előtt negyedik helyen álló La Familia sokkoló vereséget szenvedett attól a Wolvernemtomtól, amely ezt megelőzően mindössze egy ponttal rendelkezett. Nyert viszont a Kincsesbánya az FC Reed ellen, Kocsis Balázsék így ott vannak közvetlenül a Plastobo mögött, mindössze három pont lemaradással követik az éllovas Fortunát.

A Tekergők hatpontos rangadót nyert a Futball Huligánok ellen, a mesterlövészek listáját vezető Hársádi Imre Dávid újabb két gólt szerzett, s így immár 14 találtanál jár.

Ebben a csoportban semmi sem dőlt még el, s bár a Fortuna FC rendelkezik továbbra is a legjobb mérleggel, még az ötödik helyezett is a dobogón telelhet adott esetben.

2022. 11. 30. szerda
Kincsesbánya – FC Reed 4-2
Tekergők – Futball Huligánok 3-0
Fortuna FC – Fehérvár Junior 2-3
El Trógerz – Plastobo FC 0-1
Gumiflex-Wolvernemtom – La Familia 3-1

Az élmezőny állása:
1. Fortuna FC 18p +12
2. Fehérvár Junior 17p +8
3. Plastobo FC 16p +10

III/c. csoport 8. forduló

Az éllovas Kutyaütők a várakozásoknak megfelelően simán nyert a Kalafa SE ellen a triplázó Egri Gergő Márk vezérletével. A szabadnapos Akkuker Bt. megőrizte előnyét a második helyen a harmadik Royal Cityvel szemben, miután a K.F.T. megdöbbentő módon legyőzte esélyesebb ellenfelét. Nagy esélyt szalasztott el a HaveRock, amely remizett a Royal Flush együttesével.

A Győztes Gólig és a Videoton Baráti Kör csatájt december 16-án fogják megrendezni.

2022. november 30. szerda
HaveRock FC – Royal Flush 1-1
K.F.T. – Royal City 4-0
Kalafa SE – Kutyaütők 1-6

Az élmezőny állása:
1. Kutyaütők 19p +15
2. Akkuker Bt. 15p +8
3. Royal City 12p +10

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

One thought on “Alba Liga: Sorra kelnek el a helyek a Kiemelt csoportban, így állunk most

  • Elképesztőek vagytok. Nektek minden Blackhill győzelem meglepetés. Tavasszal 6-2 és 8-2 lett a két csapat meccsének eredménye. Mi akkor a meglepetés? Egész évben a Joga, Szépluck, Bádogos trióról írtok, úgy hogy az Expanzió az előbbi kettőt tükörsimán verte, utóbbival pedig egy végletekig kiélezett 2-1-et játszott ami az 50. percben dőlt el. Ennek ellenére folyamatosan meglepésről írtok, úgy hogy az elmúlt 2,5 évben csak a Bádogos tudta megverni a Blackhillt…

Vélemény, hozzászólás?