A vármegyei I. osztályba igazolt a Vidi korábbi válogatott hátvédje

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A veterán játékos egyszer a magyar bajnokságot is megnyerte.

Vaskó Tamás a 2006/2007-es szeonban mutatkozott be az Újpest FC színeiben az NB I-ben. A liláknál négy szezonban jutott szóhoz, majd 2010 nyarán átigazolt a Videoton FC csapatához.

Ez a döntés igencsak jónak bizonyult. Vaskó meghatározó játékos volt a csapatban, 25-ször kezdőként, egyszer csereként lépett pályára. A fehérvári együttes a 2010/2011-es kiírást megnyerte.

Vaskó még másfél szezont töltött Székesfehérváron. A rákövetkező szezonban második lett a Vidivel, majd Kecskemétre szerződött.

Ezt követően Vaskó futballozott a Puskás Akadémia FC, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Dunaújváros, a Vasas, az Eger és a Csákvár színeiben is. Az előző idényben a Csákvár NB II-es csapatánál volt fontos játékos.

A 12-szeres válogatott védő az osztrák Neukirchenben színeiben játszott, most viszont hazatér, és a Dunavarsány együttesében fog futballozni. Vaskó a Sportszelet Online számára árulta el, miért döntött így.

A 39 esztendős játékos elárulta, hogy az előző idény végén elhatározta, befejezi a profiskodást. Ekkor több alacsonyabb osztályú csapattól kapott megkeresést, hogy folytassa még a játékot amatőr szinten.

Ausztriában csak meccsekre kellett járnia, edzésekre nem. Fél év után azonban úgy döntött, hogy hazatér, mert ez a megoldás nem volt számára az igazi.

Több csapattal is egyeztetett, végül a Dunavarsányhoz írt alá. Azt mondta, a dunavarsányiak elképzelése volt számára a legszimpatikusabb.

Dunavarsány csapata a negyedik helyről várja a Pest vármegyei első osztályú bajnokság tavaszi szezonját. Az együttes lemaradása mindössze három pont a dobogós helyen álló Vecsési FC-vel szemben.

A klub célkitűzése az, hogy a dobogón végezzen. Vaskótól azt remélik, stabilizálni fogja a védelmet, és a rutinját felhasználva irányítani fog. A játékos úgy véli, ennek az elvárásnak eleget fog tudni tenni.

Érdekesség, hogy a Dunavarsány színeiben focizik az a Simon Attila is, aki a 2013/2014-es idényben gólkirály volt az NB I-ben. A most 40 esztendős játékos a Paks színeiben 18 gólt szerzett abban az idényben.

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?