A Sárbogárd ellen is nyert a Bicske

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Móri Tamás, a góllövőlista éllovasa ismét betalált.

A Bicske tudósítója így írt:

“Fantasztikus hétvégét produkáltak a bicskei futballcsapatok! Kezdődött péntek délután, amikor az U14 Glück és Nagy góljaival, a hajrában fordítva 2-1 (0-1) arányban legyőzte a Fehérvárcsurgót. Ennél is nagyobb falat várt az U19-re a tavalyi bajnok Sárbogárd személyében szombaton délelőtt. A gyakorlatilag – egyik – bajnoki döntőnek is beillő rangadót remek játékkal 5-1 (3-1) arányban húzták be Földes Gábor fiai Takács (2), Valentics, Veres és Jakab góljaival, így kétszereplősre szűkült a bajnoki versenyfutás. A Mórral azonos pontszámmal, 138 rúgott góllal fordulnak a célegyenesbe a bicskei fiúk.

Az öregfiúknak a múlt heti bravúr (6-4 a tabellamásodik Zsámbék ellen) után ezúttal nem sok babér termett Komáromban, Farkas duplája csak a kozmetikázáshoz volt elegendő a 10-2 (4-1) arányú vereségben. Vasárnap délelőtt sorozatban harmadik bajnokiján ikszelt és maradt veretlen az U16, a MIE Maroshegy elleni 3-3 (2-2) góljait Huszák, Bakos és Pintér szerezték. Délután nem kis feladatra vállalkozott a Bicske II, hiszen ahhoz a listavezető Velence II-höz utazott, amelytől ősszel simán kikapott (1-3). Sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt 9 ember is hiányzott, ehhez képest a 13 hős páratlan bravúrt vitt véghez, hiszen Glück, Sebján és Pásztor góljaival 3-3-ra lehozta a csúcsrangadót úgy, hogy a mérkőzés nagy részében két góllal vezetett. Itt is azonos pontszám van az élen, de a Bicske II több győzelmével jobb az összevetésben és saját kezébe vette sorsát.

A megye III-as rangadóval egyidőben kezdődött Bicskén annak a Sárbogárdnak a vendégjátéka, amely a bajnokesélyes egyetlen legyőzője volt ősszel (2-1), tavasszal idegenben egyaránt meglepte a Mórt (1-0) és a Főnixet (4-2) – soraiban az egykoron Bicskén futballozó és egyre jobb formába lendülő Bezerédi Ádámmal. A sérült Molnár illetve 5 sárga lapos Veres távollétében Vukmir Dragan szakmai igazgató a Zelizi 8 – Solt 8, Sötét 8, Rigó 8, Madarász 8 – Nagy 8, Lak 7, Varga 7 – Tornyai 8, Móri 8, Peinlich 7 összetételű kezdőt küldte pályára az MLSZ tehetséggondozó programjában ezúttal kaposvári ellenőrt kapó fiatal Pekker Bálint sípszavára. A hajrában csereként Valentics 0 (76.p Varga helyett), Farkas 0 (78.p. Peinlich helyett), Takács 0 (85.p. Lak helyett) és Szekeres 0 (86.p. Solt helyett).

Lendületes első negyedórával kezdtek a csapatok, de a 17. percig kellett várni az első helyzetig. Ekkor Tornyai indításából Nagy lőtt éles szögből az oldalhálóba. 6 perccel később Nagy lágy ívelését Móri emelte fölé 7 méterről. A 27. percben ugyanő léphetett ki ziccerben egy előre vágott labdával, de 18 méterről Matócza kapusba lőtt. A 31. percben megtört a jég! Nagy keresztbe ívelését a 41. életévében a megyei góllövőlistát biztosan vezető Móri a tizenhatos sarkáról, 20 méterről gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba (1-0).

Két perccel később hazai szöglet után Móri visszaemelését Tornyai 4 méterről, ajtó-ablak helyzetben fejelte mellé. A 36. percben sárbogárdi szöglet után Bezerédi fejelt az ötösről a jobb kapufa mellé. Egy perccel később Móri buktatásáért juthatott szabadrúgásról a Bicske, de Peinlich bombája a sorfalról szögletre pattant. A 44. percben Gráczer Bence lőtt 20-ról jócskán mellé, majd az élvezetes első játékrész záróakkordjaként Tornyai vezette keresztbe a játékszert a tizenhatos vonalán, de Matócza ezúttal is hárított.

A 48. percben Madarász beadását követően Rigó fejelt az ötösről a kapus kezébe. Az 53. percben Tornyai második meccslabdája maradt ki, amikor egy előreívelést Matócza röviden fejelt ki, ő azonnal ráemelte, de centikkel a jobb felső sarok mellé. Az 56. percben gyors Nagy-Tornyai akció végén Móri lőtt 6 méterről a kapusba. A ritka vendégtámadások egyikén a 64. percben Kállai lőtt 30 méterről fölé. A 70. percben Solt és Krajcsovics szólalkozott össze, Pekker egy-egy sárgával jutalmazta a jelenetet. A 79. percben Bezerédi durrantott 18 méterről a bal kapufa mellé, majd Móri beadását Tornyai 7 méterről jócskán fölé lőtte. A 82. percben eldőlt a találkozó! Móri egy előreívelést jól gurított vissza, az érkező balhátvéd Madarász pedig 13 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0).

Nem állt le a Bicske, a 87. percben Tornyai labdáját Farkas lőtte rá 14 méterről, Matócza ezúttal is hárított. Egy perccel később Laták lőtt 21-ről, de Zelizi – mint a mérkőzés során több alkalommal is – a helyén volt. A 89. percben a Szekeresnek pár pillanat is elég volt egy tizenegyes összehozásához, lemaradt Bezerédiről, majd rossz ütemű belépője után Pekker a büntetőpontra mutatott. Bezerédi nem túl jól helyezett lövését a vetődő Zelizi nagy bravúrral hárította, remélhetőleg csökkentve ezzel a fiatal védő lelki traumáját. A hosszabbítás 4 percében már nem történt említésre méltó esemény.

Összességében magas színvonalú mérkőzésen, azt teljes mértékben kontrollálva nemes bosszút állt a Bicske az őszi fiaskóért, remek játékkal rukkoltak elő a fiúk és nagyobb arányú sikerük is megérdemelt lett volna. Ezúttal maximálisan meghálálták a hazai tábor (Bicske Tigers) végig tomboló szurkolását. Folytatás április 21-én vasárnap 17.00 órakor Martonvásáron. CSAK A BICSKE!”

Bicske – Sárbogárd 2-0 (1-0)
Bicske, vezette: Pekker Bálint

Bicske: Zelizi – Sötét, Lak (Takács 85.), Madarász, Nagy D., Peinlich (Farkas 79.), Solt (Szekeres 87.), Rigó, Varga Z. (Valentics 76.), Móri T., Tornyai. Vezetőedző: Vukmir Dragan
Sárbogárd: Matócza – Laták, Kindl, Gráczer (Lajtos 35.), Kállai, Kókány, Bezerédi, Krajcsovics (Nagy Á. 79.), Gyuricza, Gráczer Bence, Gráczer Bálint. Vezetőedző: Pajor László

Gól: Móri T. (32.), Madarász (82.)

Tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter Fotók: Juhász Alexandra Georgina
Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?