A nézők 70%-a hordja csak helyesen a maszkot

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Kispályás bajnokság, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vannak akik szotyolázással bújnak ki a maszkhasználat alól.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, péntektől kötelezővé tették a szabadtéri rendezvényeken a szájat és orrot eltakaró maszkok használatát, leszámítva a sportolókat, edzőket és mérkőzésvezetőket.

Az FTC – Újpest bajnoki mérkőzést már ennek fényében rendezték meg szombaton, mi pedig a TV felvétel alapján megpróbáltuk megbecsülni, hányan tartották be a szabályt. Az adott pillanatban 102 személyt számoltunk össze a képen, közülük:

  • 70 személy helyesen hordja a maszkot
  • 22 személyen nincs maszk
  • 10 személy helytelenül hordja maszkot
A sárga színnel jelölt személyek helytelenül, a piros színnel jelölt szurkolók egyáltalán nem viselték a maszkot az FTC-Újpes mérkőzés hajrájának ezen pillanatában
A sárga színnel jelölt személyek helytelenül, a piros színnel jelölt szurkolók egyáltalán nem viselték a maszkot az FTC-Újpest mérkőzés hajrájának ezen pillanatában

A szerzevőknek figyelmeztetnie kell a maszkot nem hordókat, akik ezt követően sem hajlandóak azt rendeltetésszerűen használni, kiutasíthatják a sportpálya területéről.

Nagy kérdés, hogy a szotyolázást, tökmagfogyasztást a maszk folyamatos le-fel húzásával lehet-e csak szabályszerűen végrehajtani, a maszk tapogatása által növelve a fertőzésveszély kockázatát, vagy ezen időtartam erejéig eltekinthetnek-e a rendezők a maszkhasználat betartatásától. Még nagyobb kérdés, mi a helyzet, ha valaki a teljes mérkőzés időtartama alatt szotyoládét fogyyaszt?

Az fmc.hu a mozik kapcsán megpróbált utánajárni szeptember végén, a kormányrendelet értelmében szabad-e popkornt fogyasztani a vetítések alatt, és ha igen, hogyan lehet azt szabályszerűen megtenni. Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója úgy nyilatkozott a lapnak, a kormányrendelet nem tér ki a büféfogyasztásra, ők úgy értelmezik, a szolgáltatás része az, hogy étkezés folyik a mozi területén.

“Annyit tudunk, hogy a budapesti rendeletben nevesítve van: a maszkot le lehet venni addig, amíg a büfétermékek fogyasztása folyik – annyi, hogy utána vissza kell venni” – nyilatkozta Buda Andrea.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?