A Bicske simán verte a Velencét!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa

A Velence nem tudta megnehezíteni a Vukmir-csapat dolgát a Magyar Kupában.

A Bicske blogja így tudósított:

“Csapatunk elkezdte a 2018/19 évi Magyar Kupa menetelését Velencén, rekkenő hőségben több ezren strandoltak a Velencei tó partján a mérkőzés ideje alatt is. A napozóktól alig 80 méterre kezdődött el csapatunk mérkőzése a megye I.osztályra pályázó és igen megerősített és jó játék erőkből álló hazaiak ellen.

 A hazaiak 24-es kerete joggal ad okot a hazai edzőnek, hogy az új bajnoki idényben jó eséllyel pályázzon a megye I-be való visszajutásra. A háttérben az erős szponzor belépésével zajlik a velencei egyesület gazdasági stabilizálása. Csapatunk 20 percig ismerkedett ellenfelével, de az első bicskei gól után már beindult a henger és egyre magabiztosabban játszott csapatunk. A hazaiak lendületét az első két gól megtörte, még 2-1-es bicskei vezetésnél próbálkoztak, voltak is lehetőségeik a gólszerzésre, de Zelizi bravúros védései után csapatunk a legjobbkor lőtte a 3-ikat, sőt még egy ráadással biztosította be a magabiztos bicskei győzelmet.

A mérkőzés főbb eseményei: 5’ Egy jobboldali bicskei támadásnál Tornyai remek labdával ugratta ki Dombait, aki nagy lendülettel tört be a 16-oson belülre, de az ötös sarkához érve nagyon kivárt és a keresztező Sebők blokkolni tudott. 7’ Pump 17 m-es lövés pár centivel kerülte el a felső lécet. 9’ A hazai csapat 19 méteres szabadrúgása veszélytelen volt Zelizi kapujára. 12’ Kristóf ballábas beívelését védőink épp az egyik hazai csatár elé tették le, aki 14 méterről ziccerben jobbal kapura lőtt, de Zelizi bravúrral védte. 13’ Újabb hazai lövést kellett kapusunknak hárítania. 18’ Kovács D. ballal nagy ziccerben kilőtte a bal alsó sarkot, de Zelizi nagy bravúrral védeni tudta.

23’ Megszületett az első bicskei gól. Sötét indította Dombait, majd ő tovább Tornyainak, aki már a 16-oson belülre érve kilőtte a hosszú sarkot (0-1). 29’ Harangozó a 16-os előtt keresztbe cselező hazai támadó ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgást kétszer is a sorfalba lőtték a hazaiak, majd harmadszor pedig csúnyán fölé. 38’ Az újabb 25 méteres hazai szabadrúgást jócskán fölé vágták. 42’ Pump-Peinlich-Dombai passzok után, Peinlich bedobását követően Varga átemelte a védőn a játékszert a szerelni igyekvő védő pont befelé fejelte azt Dombai elé, aki Klauz kísérete mellett 7 méterről bevágta a labdát a hazaiak kapujába (0-2).

A második játékrészt ott folytattuk ahol az elsőt abba hagytuk és egyre nagyobb fölénybe kerültünk a hazaiakkal szemben. 49’ Sötét hosszan előre ívelt labdáját Dombai fejjel továbbította Tornyai elé, aki jobb oldal a 16-oson belülről rákészülve nagy helyzetben a hosszú sarok mellé lőtt. 52’ Tornyai beadását Varga Zoltán kétszer is rálőtte, de mindkétszer blokkolták lövését. 54’ Bal oldalról Varga jó beadását Dombai lekezelte de a 12 méterről leadott lövése alig kerülte el a hosszú sarkot. 61’ Az egyik hazai támadó Burucz és Köntös között remek labdával hozta gólhelyzetbe társát, akinek a lövését Zelizi bravúros védéssel, ujjheggyel tornázta fölé.

62’ Hazai szöglet után védőink magasba fejelték a labdát, Sebők a bal kapufára fejelte, a kipattanóból Mágocs nehéz szögből tüzelt, de védte Zelizi. 63’ Újabb hazai szöglet után védőink feje felett átszállt a labda, melyre érkezett a Sebők, aki jobbal 7 méterről belőtte a szépítő találatot. 67’ Molnár remek labdával szöktette Vargát, aki a ballábas lövőcselével elküldte védőjét, de a jobblábas lövése centikkel került fölé. 68’ Sötét hosszú indításával Dombai a 16-oson belül érve nagyot harcol védőjével, azt megelőzve és estében bevágta csapatunk 3-ik találatát. (1-3).

72’ Újabb gyors bicskei támadás után baloldalon Dombai tolja tovább a labdát Köntösnek, aki jól centerezi be középen érkező Vargának, aki az előtte megpattanó labdát fejjel már nem tudta pontosan irányítani. 75’ Köntös jó 35 méteres előre ívelése a védők mögé szállt, melyre jól érkezett jobb oldalon Tornyai Tamás, akinek a lövését a hazai kapus kitenyerelt balra és a jókor érkező Dombai ballal a védőt megelőzve 8 méterről belőtte csapatunk 4-ik gólját (1-4). A fiatal támadó a legjobbkor indult be (első félévében tétmérkőzésen csak Fejér Megyei Kupa mérkőzésen volt eredményes), mesterhármast elérve minden bicskei gólban benne volt.

Vukmir Dragan: (Bicskei TC vezetőedzője) “Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és az elért eredményéhez, de a bajnoki kezdésig még van mit javítani a játékon. A következő ellenfelünk az Ercsi Kinizsi csapata lesz a 2. fordulóban, amelyre szintén sok munkával fogunk felkészülni.”

Menus Tamás (Velence vezetőedzője): “Tudtuk, hogy jobb csapat a Bicske, de szerettük volna jobban megnehezíteni a továbbjutásukat. Egyelőre a Bicske jóval előrébb tart a támadójátékban, mint mi. Gratulálok a győzelmükhöz.”

Velence – Bicske 1-4 (0-2)
Gól: Sebők (63.) illetve: Tornyai (22), Dombai (42. , 70., 76.)

Tudósított: Nagy György
Fotók: 2060.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?