A 93. percben dőlt el a Szár és a Bicske kupameccse!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A végére maradt a csattanó.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Az Ercsi Kinizsi elleni váratlan kupakiesés (1-2) után nem sokáig maradtak kupameccs nélkül a bicskei szurkolók, hiszen a csapat rögvest a Fejér Megyei Kupában folytatta a küzdelmet, a mindig acélos Szár ellen. Vukmir Dragan vezető edző ezúttal lehetőséget kívánt adni az eddig keveset játszóknak is, így az elmúlt hétvégi Tordas elleni bajnokin győztes kezdőcsapatból mindössze öten maradtak a szerdai kezdőben, amely így állt fel: Peinlich D. – Molnár, Sötét, Veres – Lak – Cserkuti, Pump, Valentics, Klinger – Dombai, Rigó. Csereként Peinlich Sz. (46.p.), Varga (46.p.), Solt (60.p.) és Harangozó (77.p.) kapott lehetőséget.

A 20. percben Rigó leshelyzetből talált a hálóba, majd a 25. percben Valentics rossz ütemű becsúszásával tette harcképtelenné Fenyvesi Szabolcsot (mint megtudtuk, bokaszalagszakadást szenvedett a játékos), szerencséjére megúszta a piros lapot. Az 50. percben Pump átadásából Varga lőtt 17 méterről centikkel a bal kapufa mellé, két perccel később Peinlich Sz. beadását az üresen álló Dombai 5 méterről fejelte centikkel a bal kapufa mellé, nagy helyzet volt! A 65. percben Rigó hagyott ki óriási ziccert 7 méterről, amikor a végig nagy formában védő Szabó Dániel hárított lábbal. A 69. percben Iváncsik lőtt jócskán fölé egy 30 méteres legurított szabadrúgást.

A 72. percben Varga cselezte be magát ügyesen a kapu előterébe, de 10 méteres bal alsó sarkos lövését Szabó ezúttal vetődve fogta. A 86. percben Varga beadása megcsúszott egy védőn, a berobbanó Rigó pedig hatalmas helyzetben a bal kapufa mellé csúsztatott. A 91. percben egy előrevágott labdát az üresen álló Lak vett le rosszul, így odalett a helyzet. Már mindenki a lefújást jelző sípszót várta, amikor egy szabadrúgást Peinlich Sz. ívelhetett be oldalról, a végig remeklő Szabó – a kapusok végzeteként – alászaladt a labdának, Harangozó jól tette vissza Rigónak, aki pár lépésről megszerezte a győztes gólt (0-1).

A lefújás után a hazai szurkolók indulatosan reklamáltak (döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú Szár jutott volna tovább), a 93 percnyi játék miatt, holott Stumpf játékvezető mindössze 1 percet mutatott be. Futó órával mérve számításunk szerint az ivószünet idejét is rátéve éppen belefért a győztes gól. Más kérdés, hogy a játékvezetők beszámítási gyakorlata nagyon eltérő az ivószünetek tekintetében (a BTC hétvégi bajnokiján nem is volt ráadás miattuk), talán szerencsésebb lenne ivószünetes meccseken a teljes ráadást kommunikálni, hiszen a nézők aligha állítják meg az órájukat a meccsek alatt.

A BTC – és valószínűleg edzője – számára is jelentős tanulságokkal szolgált a kupamérkőzés, kiderült, hogy egy másodosztályú ellenfél is több játékosnak komoly gondokat okozott, időnként fájó volt látni a tanácstalan, ötletszegény támadójátékot. A Szárt mindenképpen dícséret illeti meg lelkesedéséért és a végig fegyelmezett védekezéséért, mint tudjuk egy kupasorozat erről is szól. Folytatás vasárnap 17.00 órakor az ezer sebből vérző Polgárdi otthonában, amely az első bajnokijára nem tudott kiállni, a hétközi kupameccsén pedig 8 játékossal futott ki.”

Fejér Megyei Kupa, 3. forduló

Szár – Bicske 0-1 (0-0)
Szár, vezette: Stumpf Tamás

Gól: Rigó (93.)

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?