Őrült izgalmak után vitte el a pontokat Sárosdról a Bicske!

Egyéb

A hajrában született a győztes gól, de a szurkolók a végsőkig izgulhattak.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“A mérkőzés előtti esélylatolgatásnál Dvéri Zsolt sárosdi játékos-edző bosszankodva emlegette, hogy csapata most már sorozatban mindig egyetlen árva góllal marad alul a Bicskei TC-vel szemben. Így volt ez végül szombaton délután is, ahol Sárosdon telt ház várta a csúcsrangadóvá (2. helyezett fogadta a listavezetőt) avanzsálódó csata résztvevőit. Mindkét csapat jó passzban van, egyaránt győztesen vívták meg első három bajnokijukat az új küzdelemsorozatban. Vukmir Dragan bicskei szakmai igazgató nem változtatott elmúlt heti győztes csapatán, így a Zelizi 7 – Solt 7, Sötét 7, Burucz 7, Köntös 7 – Molnár 8, Rigó G. 7, Varga 6 – Tornyai 7, Móri 7, Peinlich Sz. 6 összetételű vonult a zöld gyepre Magyar János játékvezető sípszavára. Csereként Lak 7 (52.p. Varga helyett), Katona 6 (59.p. Peinlich Sz. helyett), Pump 0 (85.p. Tornyai helyett), Dombai 0 (89.p. Móri helyett) és Harangozó 0 (92.p. Rigó helyett) is lehetőséget kapott. A bicskei B-közép (Bicske Tigers) ezúttal is óriási szurkolással segítette csapatát.

Az 1. perc Varga éles, bal kapufa mellé tartó lövésével zárult. Az 5. percben szöglet után a gólvonalról mentettek a hazai védők, majd a 8. percben egy sárosdi oldalszabadrúgás után Rottmann tüzelt 11-ről kevéssel mellé. Móri, majd Takács helyzete után a 28. percben kissé váratlanul megszerezte a vezetést a Bicske! Móri vezette a labdát a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkáról – beadás helyett – váratlanul lőtt és a kissé kint álló Rigó Á. felett a labda a léc alá vágódott (0-1). Ezután bő negyedórán át pazar futballt mutatott be a BTC, hatalmas iramot diktálva, gördülékeny támadásokat vezetve, pontos átadásokkal igyekezett eldönteni a rangadót. Takács kiugrása után (Zelizi felszedte előle a pettyest), a 36. percben egyetlen támadás során Varga, Móri majd Rigó G. is veszélyeztette a sárosdi kaput – sikertelenül.

Nem csoda, hogy a szünetben – az utóbbi időben keveset, mindössze 10-20 perceket játszó – Dvéri Zsolt becserélte önmagát is. De micsoda csere volt! Gyakorlatilag első érintéséből gólt is szerzett a 47. percben, amikor egy pazar sarkazást jól vett át és 7 méterről a vetődő Zelizi felett a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). Érdekesség, hogy egy 42 illetve 40 éves gólszerző találataival állt döntetlenre ekkor a mérkőzés. A 48. percben Rigó G. lőtt védője szorításában névrokonába, 7 perccel később Lak beadása után sem ő, sem pedig Peinlich Sz. nem tudott betalálni az ötösről. Nem sokkal később Szekeres lövését fogta Zelizi, majd a 65. percben Lak szögletét Rigó G. fejelte óriási helyzetben 6 méterről centikkel a bal felső sarok mellé. A 71. percben egy rosszul elvégzett vendég szabadrúgás után végigszáguldottak a sárosdi csatárok a pályán, de Szekeres a kelleténél eggyel több cselt akart megcsinálni, így Sötét menteni tudott.

A 72. percben érdekes góllal dőlt el a rangadó! Katona éles szögből ügyesen lőtt kapura (pedig védője előtte állt), a váratlanul, takarásból érkező attak meglepte Rigó Á-.t, aki csak középre tudta kiütni a játékszert, a tizenegyes pontról pedig Lak ballal, a még földön fekvő kapus felett a kapu közepébe lőtt (1-2). A 79. percben Móri cselezgetett középen, betört a büntetőterületen belülre, ahol Szabó buktatta. A partjelzővel konzultálva végül Magyar kivitte, szabadrúgást ítélt 16-ról, mint azt videófelvételről visszanéztük, helyesen, éppen a vonalon történt a buktatás. A szabadrúgást Molnár lőtte, Rigó Á. védte. Pokoli izgalmakban bővelkedett a finis, a 85. percben Dvéri ívelése után Kosaras jobb alsó sarkos fejesét védte vetődve Zelizi.

A 94. perc végén fújta le a játékvezető, a bicskeiek pedig önfeledtek ünnepelhették – a helyzetek alapján – megérdemelt sikerüket. A Sárosd ezúttal is derekasan küzdött, de a kapu előtti határozatlanság nem volt elegendő ezúttal a pontszerzéshez. A BTC 100 %-os teljesítménnyel vezeti a mezőnyt, a tegnap Sárbogárdon diadalmaskodó (2-1) Mór előtt. Folytatás jövő vasárnap 16.00 órakor Bicskén a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen.”

Sárosd – Bicske 1-2 (0-1)
Sárosd, vezette: Magyar János

Sárosd: Rigó – Susa, Arany, Truszek (Meszlényi 58.), Somogyi, D’Urso (Szabó N. 39.), Takács (Dvéri 46.), Rottmann, Kosaras, Szekeres (Kargl 76.), Kovács S. Vezetőedző: Dvéri Zsolt
Bicske: Zelizi – Sötét, Köntös, Peinlich (Katona 58.), Solt, Molnár, Burucz, Rigó (Harangozó 92.), Varga (Lak 51.), Móri (Dombai 88.), Tornyai (Pump 84.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gól: Dvéri (47.) illetve: Móri (28.), Lak (72.)

Vélemény, hozzászólás?