Térelválasztó polc: praktikus megoldás a stílusos térelválasztáshoz

Hírek
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

#reklám #polc #lakberendezés

Megesik, hogy szükségessé válik a lakótér egy-egy nagyobb, összefüggő részének praktikus felosztása, melynek esetében a térelválasztó polc ideális megoldást nyújt. Ez a fajta kisbútor nemcsak funkcionális, hanem esztétikus is, így hozzájárul a helyiség összképének javításához.

Ezek a polcok rengeteg tárolási lehetőséget kínálnak. Érdemes olyan darabot választani, amelyen nyitott és zárt részek egyaránt megtalálhatók, így változatosan rendezhetjük el rajta a különböző tárgyakat.

A térelválasztó polc nagy változást hozhat az otthonodba egyetlen apró trükkel

A tér elválasztására szolgáló polc azonban nem csupán egy funkcionális elem, hanem dekorációs eszköz is. Ezek a kisbútorok remekül szolgálnak arra, hogy különböző területeket határoljunk el funkciói szerint anélkül, hogy falakat kellene felhúznunk. Ezáltal különösen hasznos lehet nyitott terű lakásokban, ahol a nappali, étkező és konyha egy térben található. Egy jól megválasztott térelválasztó elem, ami polcként is funkcionál, nemcsak szeparálja ezeket a területeket, hanem extra tárolóhelyet is biztosít, könyveknek, dísztárgyaknak, vagy akár növényeknek biztosítva megfelelő helyet.

Stílusos és praktikus a térbeli elemek

Bár úgy gondolhatnánk, hogy egy ilyen kisbútoron nincs mit újragondolni, nagyobbat nem is tévedhetnénk. A térelválasztók már a középkorban megjelentek, igaz, akkoriban paravánok formájában, egyfunkciós elemként. Ez azonban idővel megváltozott.

A polc, mint lakberendezési tárgy ugyanis a viktoriánus korban kezdett igazán teret hódítani, de akkoriban nehéz, masszív és felettébb díszes bútornak számított, amivel markánsan elválasztották egymástól a tér különböző funkcióit. Mára ez megváltozott, a minimalizmus jegyében filigrán és könnyen mozgatható kisbútorrá változott ez a polctípus. 

A térelválasztás során fontos figyelembe venni a bútordarabok stílusát és anyagát is

A fából készült polcok például természetes melegséget és otthonosságot sugároznak, míg a fém vagy üveg polcok modern és letisztult megjelenést kölcsönöznek a lakásnak. A világos színű, nyitott polcok például optikailag növelhetik a teret, míg a sötétebb, zártabb megoldások intim hangulatot teremthetnek.

Emellett érdemes olyan darabokat választani, amelyek könnyen áthelyezhetők, így a tér elrendezése bármikor megváltoztatható. 

Az anyagválasztás mellett érdemes megfontolni a polc méretét és formáját is

Kisebb helyiségekben például remek választásnak bizonyulnak a magas és keskeny polcok, amelyek nem foglalnak sok helyet, mégis hatékonyan választják el a teret.

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a kisbútoroknak a rugalmasságuk. Könnyen átmozgathatók, így bármikor átrendezhetjük otthonunkat anélkül, hogy nagyobb átalakításokra lenne szükség. Ezenkívül remek módot kínálnak arra, hogy személyiségünket és egyedi stílusunkat tükrözzük az otthonunkban.

Nemcsak a lakásban, a munkahelyen is hódítanak 

Az egylégterű irodák térhódítása arra szolgált, hogy közelebb hozza a munkatársakat, de meg kell őrizni némi intimitást a nyugodt munkavégzés érdekében, lehetőséget adva arra is, hogy a külvilágot kizárva, elmélyülhessenek egyéni feladataikban. 

Ehhez a térelválasztó polc tökéletes alternatívát nyújt, hiszen azon kívül, hogy az irodai munkához szükséges holmikat tárolhatják rajta az ott dolgozók, otthonosabbá teszi a környezetet is, mivel néhány privát apróság – például családi fénykép – is helyet kaphat felületein. 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?