Ideális nyaralóhely Szlovákiában

Hírek
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

#reklám #Szlovákia #nyaralás

A Szepesség és a Pieninek Szlovákia legkülönlegesebb régiói közé tartoznak. A turisták itt mindent megtalálnak, ami egy jó nyaraláshoz kell és még némi ráadást is – termálfürdő kilenc medencével, kiváló túraútvonalak, tutajozás a Dunajec folyón, legendás történelmi városok múzeumokkal és minőségi szállással. Egyedi múzeumok.

Széles körű sportolási lehetőségek

A kerékpáros útvonalakon a sportolók biztosan megízlelhetik a régió valódi zamatát. A Lőcsei-dombság hegyein számos hegyikerékpározásra alkalmas túra- és kerékpáros ösvényt találunk. A jelölt ösvények mentén hihetetlen kilátás nyílik a kitáruló környezetre és a kivételes természeti panorámára. A régió különböző nehézségi fokozatú és hosszúságú kerékpáros útvonalakat kínál. A Levočská Dolina [Lőcsei völgy] egy alkalmas kiindulópont, ahol megszállhat és megmártózhat egy természetes bio-fürdőben, e-kerékpárokat vagy e-rollereket bérelhet. A legnépszerűbb kerékpáros útvonal a jól ismert Vrbov [Ménhárd] – Kežmarok [Késmárk] – Spišská Belá [Szepesbéla] – Tatranská Kotlina [Barlangliget] – Ždiar [Zár] útvonal. Ez az egyik legkényelmesebb aszfaltos kerékpáros útvonal a Tatranská Kotlina-ig, így ideális a gyermekes családok, a gyermekkocsik és az in-line korcsolyák számára. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a Bélai-Tátrára. A vrbovi kerékpárút kiindulópontja elsősorban a termálfürdője miatt látogatott, amely a forró termálvíz testre gyakorolt jótékony hatásai miatt keresett. A Malý Slavkov faluban található Royal Valley golfpálya jelenleg 9 lyukkal rendelkezik, és célja nem csak a tapasztalt golfozók elérése, hanem a nagyközönség megszólítása is egyben. A Magas-Tátrára és környékére nyíló csodálatos kilátás minden látogató számára jutalom élményt jelent.

Élmény tutajozás

Egy másik felejthetetlen attrakció a gyermekei számára a tutajozási lehetőség a Dunajec folyón Majere településről vagy a Pltník-Červený Kláštor kikötőből. A biztonságos tutajozás érdekében válasszon fából készült tutajokat. Ez az alternatíva ideális, ha élvezni szeretné a természetet és megfigyelni annak szépségét. Ez a vadvízi evezés körülbelül 90 percet vesz igénybe, és 11 kilométert tesz ki. A kiindulási ponthoz busszal, kölcsönzött kerékpárral vagy gyalog is visszatérhet. Útközben látogassa meg a Vörös Kolostor Múzeumát, ahol Ciprián „repülő” szerzetes élt.

Városok, ahol lehetetlen unatkozni

Ha szeretne látni néhány szepesi várost, mindenképpen ajánljuk figyelmébe Levoča, Spišské Podhradie, Kežmarok, Spišská Belá és Strážky városait. Ezek a városok középkori épületeiről, templomairól, bazilikáiról, kúriáiról, történelmi tereikről, stb. híresek. A látogatónak semmiképpen sem szabad kihagynia a gyönyörű késmárki várat, a lőcsei bazilikát, a szepeshelyi székesegyházat vagy a fotogén szepesi várat, amely fenségessége és egyedisége miatt különösen népszerű a gyermekek körében. Ezekben a városokban egyedi műemlékek is találhatók, amelyek felkerültek az UNESCO védett műemlékek listájára, ami a műtárgyak tagadhatatlan értékéről vall.

Vrbovi termálpark

A régióban semmiképpen sem hagyja ki a Thermal Park Vrbov meglátogatását. Az üdülőhely boldogító pihenést kínál az egészséges, ásványban gazdag vízben, ahol megpihenhet és új erőre kaphat. A területen sportolásra alkalmas részek, a fák árnyékában húzódó pihenési övezetek, éttermek, büfék, valamint animátorok vezette szórakozás is találhatók gyermekek és felnőttek számára egyaránt, emellett az ásványban gazdag víz pozitív hatással van a mozgásszervi rendszerre, az idegrendszeri betegségekre, valamint a szívre és érrendszerre, így az egész család egészségére jótékony hatással lehet a látogatás. A folyóvízáramú fúvókák hozzájárulnak az áldásos pihenéshez. Masszírozásuknak köszönhetően lazábbá válnak a merev izmok.

Lombkorona ösvény

A gyermekes családok és a fogyatékkal élők számára nagy előnyt és örömöt jelent az akadálymentes üdülőhely BACHLEDKA SKI&SUN Ždiar közelében. Akár a kabinos felvonót is kipróbálhatja, de sétálhat is az interaktív lombkorona ösvényen, ahol egy kilátó is található.

A szepesség és a pienin-vidék olyan sok látnivalót kínál, hogy mindenképpen több napra lesz szüksége meglátogasukhoz. Szálláslehetőségek közül az alábbiakat javasoljuk: APARTMÁNY PANORAMA Bachledka, Resort Levočská dolina, Boutique Hotel Hviezdoslav ****, Kežmarok, Hotel Club *** Kežmarok, Penzión Pltník, Penzión Kaštieľ Hanus, vagy további szálláshelyeket Ždiarban. A helyi ételkülönlegességeket a Spišský salaš étteremben érdemes megkóstolni. www.tatryspispieniny.sk  

Európai Népi Mesterségek Nemzetközi Fesztiválja (12.7.24 – 14.7.24)

Késmárk városa által szervezett hagyományos esemény. Társszervezőként a késmárki múzeumnak pótolhatatlan helye van ezen a fesztiválon. A késmárki vár udvarán egész napos, gyermekeknek és felnőtteknek szóló gazdag kulturális program zajlik. A késmárki vár kiállításai a rendezvény idején korlátozás nélkül és tárlatvezetés kíséretében látogathatók. Azonban érdekes tevékenységekkel vannak kibővítve, amelyek gazdagítják a kastély bejárását. A múzeum programjának fénypontját képezik a lélegzetelállító éjszakai színházi előadások, amelyek fiatalok – 15+ korhatáros – és felnőttek számára érhetők el az ExTeatro vezényletével.

Ciprián-napok – Ciprián barát születésének 300. évfordulója (26.7.24 – 28.7.24)

Vegyes műfajú rendezvény a kolostor látogatói számára Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Olaszország előadóinak nemzetközi képviseletével. Számos tevékenység kapcsolódik Ciprián barát születésének 300. évfordulójához, amely Červený Kláštorban, a karthauzi (és kamalduli rendi) kolostorban tevékenykedett. Színjáték, gyógyszertári megnyitó, zenei program.

Implemented with the financial support of the Ministry of Tourism and Sports of the Slovak Republic.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?