Kiderült, mennyit keresnek a vármegyei focisták: itt vannak az összegek!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Sokak szerint a pénz teszi tönkre az amatőr labdarúgást.

Rengeteg gyermek álmodik arról óvodásként, kisiskolásként, hogy egyszer majd a legmagasabb szinten űzi a labdarúgást. Az NB-s osztályokban busásan megfizetik a focistákat Magyarországon.

Az átlagfizetés az NB I-ben 4,5 millió forint az UEFA jelentése szerint. A bajnoki címvédő Ferencváros csapatánál egy-egy labdarúgó akár havi 25 milliót is zsebre tehet.

Az NB II-ben is jól keresnek a magyar futballisták. Az átlagkereset a másodosztályban egy millió forint, a legmagasabb kereset pedig 6 millió forint.

 Az NB III-ban sem kell feltétlenül dolgozniuk a futball mellett a játékosoknak. Az átlagkereset ugyanis 400 ezer forint, a legjobbak viszont akár 1 milliót is hazavihetnek.

Mi a helyzet a vármegyei bajnokságokban?

Természetesen vármegyénként eltérő lehet, hogy milyen összegeket kapnak a labdarúgók. A bama.hu internetes hírportál utánajárt, hogy Baranya vármegyében milyen pénzeket kapnak a helyi focisták.

A megélhetéshez bár nem lehet elég pénzt keresni a vármegyei bajnokságokban, remek fizetéskiegészítésre tehetnek szert a legjobbak. A lap informátorai volt illetve jelenleg is aktív labdarúgók voltak.

A vármegyei első osztályban, azaz a negyedosztályban Baranyában 70 ezer forint a havi átlagkereset. A kiemelkedő játékosok viszont a tehetősebb kluboknál akár 180 ezer forintot is bezsebelhetnek havi szinten.

Sokak számára meglepő lehet, de a labdarúgók 80-90 százaléka a vármegye kettőben is pénzért focizik. Sokszor 3000 forint körüli pontpénzzel igyekeznek motiválni a játékosokat, viszont vannak, akik eredménytől függetlenül megkapják a havi 30-60 ezer forintos járandósságukat. A lap úgy tudja, hogy van, ahol 150 ezer forintot is kifizetnek egy játékosnak, és mindenki, akinek szerepel a neve a jegyzőkönyvben, 20 ezer forintot kap meccsenként, nem számít, hogy a csapat nyer vagy veszít.

A vármegye háromban talán a kívülállók azt hiszik, mindenki a foci szeretetéért játszik csupán, ám ez távol áll a valóságtól. A focisták 20-30 százaléka ugyanis a hatodosztályban is zsebpénzért kergeti a labdát.

A jobbak 20-40 ezer forintért lépnek pályára havi szinten. A vármegye háromban többnyire a pályára lépéshez illetve a pontszerzéshez kötik a bért, ugyanakkor van, aki fix fizetésért ölti magára a csapata mezét.

Nincs mindenki elragadtatva attól, hogy a játékosok pénzért fociznak a vármegyei bajnokságokban

Ficher Norbert színész, énekes a vármegye kettes Hímesháza színeiben rúgja a bőrt. Korábban a futballból élt, ám tíz éve csak hobbiból játszik.

Azt mondta a lap számára, hogy a vármegyei osztályokban focizó labdarúgók 80%-ának örülnie kellene, hogy van csapata és futballozhat valahol. Véleménye szerint aki pénzt akar keresni a játékkal, annak NB-s szintre kellene mennie.

“Akik pedig ezért pénzt adnak, azok teljesen tönkrevágják az amatőrfocit. Már az is fizetést kér, aki kezére húzza a sportszárat” – mondta Fischer Norbert.

Nyitókép:  Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?