4 pontot levontak a pátkai csapattól: itt a heti büntetéscsomag!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Kispályás bajnokság, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Csókakő a zöldasztalnál szerezhetett volna pontokat, de nem élt a lehetőséggel. 

Létszámhiány Abán, büntetés nincs

Az abaiak ifjúsági csapata kilenc fővel jelent meg Rácalmáson a Kulcs elleni bajnoki mérkőzésen. A találkozó a legutóbbi szombaton, szeptember 28-án rendezték meg. 

A mérkőzés jegyzőkönyve alapján a találkozót végigjátszották, erre utal, hogy a kulcsiak a 12. góljukat a 85. percben szerezték a dokumentum szerint. Az abaiak megúszták egy írásbeli megrovással a létszámhiányos kiállást.

A lepsényiek is megúszták a büntetést

Félbeszakadt 4-0-ás állásnál az Aba Sárvíz és az LMSK öregfiúk csapatának mérkőzése. A találkozót szeptember 28-án, Kálozon bonyolították le.

Az abaiak már két góllal vezettek, amikor kiállítottak egy lepsényi játékost. Ezt követően lőttek két újabb gólt az utolsót a 69. minutumban, majd percekkel később ismét kiállítottak az LMSK-ból egy labdarúgót.

A találkozó ezt követően félbeszakadt. A pontokat 4-0-ás eredménnyel jóváírták az abaiak számára, a büntetést azonban megúszták a lepsényiek. Érdekesség, bodajkiak nem voltak ilyen szerencsések hasonló esetet követően néhány héttel ezelőtt.

A Pátka II. együttesét megbüntették

A csókakőiek vagy nem vették észre, vagy nem akartak a zöldasztalnál három pontot szerezni, mindenesetre jogosulatlanul játszott a felnőtt csapatuk ellen a Pátka II. együttesében egy játékos. Csidei Dominik Krisztián ugyanis nem léphetett volna pályára a szeptember 29-én vasárnap megrendezett Pátka II. – Csókakő vármegye hármas felnőtt mérkőzésen.

Csidei Dominik Krisztiánt ugyanis kiállították az előző nap megrendezett Óbarok – Vértesacsa Fejlődéséért összecsapáson, a Fejér Vármegyei Kispályás Bajnokság Északi csoportjának nyitófordulójában. Ügyét értelemszerűen hétvégén nem tárgyalták, így játékjoga papíron fel volt függesztve.

Vasárnap tehát nem játszhatott volna a vármegye hármas felnőtt bajnokin. A dolog érdekessége, hogy tíz perc alatt szerzett egy mesterhármast a Csókakő ellen, góljai pedig fontosak voltak ahhoz, hogy a Pátka II. 4-3-ra legyőzze a csókakői társaságot.

Mivel azonban a Csókakő nem adott be óvást, a Versenybizottság a találkozó végeredményét hivatalból történő eljárásban jóváhagyta. A Pátka II. csapatának évi összeredményéből ugyanakkor 4 büntetőpontot levontak.

Balogh Benedek, a Pátka II. csapatvezetője jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt elmarasztalásban részesült. Két hónapra minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől eltiltották, büntetésének végrehajtását azonban hat hónap próbaidőre felfüggesztették.

Túl sok volt a túlkoros a Vál csapatában

A Tordas-Vál ifjúsági mérkőzésen az öt túlkoros játékosnál eggyel több, hat szerepelt a váliaknál. A mérkőzést a pályán a váliak nyeték 5-1-re, végül azonban a pontokat a Tordas kapta 3-0-ás gólkülönbséggel. Az eset miatt a Vál csapatvezetőjét, Klein Károlyt írásbeli megrovásban részesítették.

Olcsón megúszták a csapatok ezen a héten

Az elmúlt hetekben megszokhattuk, hogy csakúgy röpködtek az öt- illetve hatszámjegyű összegekről szóló büntetések. Most azonban csak három együttest bírságoltak meg, őket is igen enyhén.

Az Enying vármegye egyes csapata öt sárgát szedett össze, amiért 15 ezer forintról szóló csekk jár. A Mány vármegye kettes együttese egy meccsen hét sárgát kapott, ezért 17.500 forintos büntetés jár. A Ráckeresztúr vármegye hármas gárdájának öt sárga és egy piros miatt 14 ezer forint a büntetése.

Nyitókép: Unsplash

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?