Visszalépett a Baracska felnőtt csapata a vármegye háromtól

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Van, aki ezt sikerként éli meg.

A Baracskai Torna Club felnőtt csapata nem fog részt venni a frissen átalakított, területi alapokon átszervezett vármegye hármas pontvadászatban. A klub ugyanis visszaléptette a felnőtt csapatát.

“Nagyon sokat dolgoztunk a nyáron, hogy az előző évben előkelő helyen végzett csapatainkat együtt tartsuk, de sajnálatunkra ez most nem sikerült. Nagyon sokan igazoltak el, többen magasabb osztályba, aminek voltaképpen örülnünk kéne, bár elég keserédes öröm lenne, így marad a szomorúság.

Szomorúak vagyunk, hogy nem tudjuk együtt építeni tovább azt, amit pár évvel ezelőtt elkezdtünk. Természetesen sok sikert kívánunk minden távozó játékosunknak, reméljük megtaláljátok a számításaitokat” – áll a klub közleményében.

Van olyan szurkoló, aki a visszalépést egyfajta sikerként éli meg. “Ha kapósak lettek a játékosok,az azt jelenti,hogy jó munka folyik Baracskán” – írta egy kommentelő a baracskai futballcsapat közösségi oldalán.

A Baracskai Torna Club nem szűnik meg. Nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, hogy minél több olyan futballistát neveljenek ki, akik megállják a helyüket a vármegyei bajnokságokban.

A baracskai U-15-ös csapatot ugyanakkor szintén visszaléptették. A Bozsik Programban szereplő korosztályok azonban továbbra is működnek.

A baracskai öregfiúk is el fog indulni a bajnokságban. A klub közösségi oldalán azt írják, az a csapat stabil lábakon áll.
Több új szakosztály is bejegyzés alatt áll. A baracskaiak azt ígérték, amint lesznek erről információk, azokat közzé fogják tenni.

A baracskaiak célja az, hogy újból minden korosztályban indítani tudjanak majd csapatot. Július közepén toborzót hirdettek U7, U9, U11, U15 és felnőtt kategóriában is, ám az utóbbi két korosztályban nem jártak sikerrel a jelek szerint.

Érdekes lesz így az egyik vármegye hármas csoport

Az átszervezett vármegye hármas csoportok többségében hat csapat vetekedik ősszel a felső házba jutásért. Így lett volna ez a vármegye hármas Észak csoportban is.

A Baracska visszalépésével öt csapatossá csökkent ez a csoport. Mindez azt jelenti, hogy a Kajászónak, a Mány-II.-Csabdi csapatának, a Tordasnak, az Újbaroknak és a Pázmándnak ősszel mindössze nyolc bajnoki mérkőzése lesz.

Emberemlékezet óta nem volt olyanra példa, hogy mindössze nyolc bajnoki mérkőzést játsszon egy felnőtt csapat az első félév során. Persze arra nincs garancia, hogy valóban meg is rendezik majd mindegyik találkozót, hiszen sajnos bőven benne van a pakliban, hogy más csapatok is visszalépnek, akár az idény közben.

Emlékezetes, hogy a Kajászó az idénybeli első tétmérkőzésére nem állt ki. A kajászóiak a Martonvásárt fogadták volna hazai pályán, azonban röviddel a találkozó előtt kiderült, a kupameccset nem fogják megrendezni.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?