Újra lesz felnőtt csapata Pusztaszabolcsnak!

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A város régóta nem rendelkezett felnőtt csapattal.

2008. július 1-jei hatállyal városi címet kapott Fejér vármegyében Pusztaszabolcs település. A címet akkor egy másik vármegyén belüli település is megkapta, méghozzá Bodajk.

A csapat egykor még a vármegyei első osztálynak is tagja volt. Sokáig a vármegye kettőben vitézkedett a település együttese.

A 2014/2015-ös szezonban alig maradtak le a dobogóról a szabolcsiak. A vármegye kettes déli csoportban 30 mérkőzésen 58 pontot gyűjtve az ötödik helyen zártak.

A harmadik helyen végzett Baracs 63 pontot gyűjtött. Ha tehát a szabolcsiak két meccsel többet nyernek, akkor bronzérmesek lettek volna.

Hasonlóan jól szerepeltek a rákövetkező idényben. Akkor 30 mérkőzésen 55 egységet zsebeltek be.

Ez is kevés volt a dobogóhoz. Ezúttal a negyedik helyen zárt a szabolcsi legénység, a harmadik Kislángnak 69 pontja volt.

A 2016/2017-es idényben már nem ment olyan jól a szabolcsiaknak. A gárda a hetedik helyen zárt, 26 mérkőzésen 36 pontot szerzett.

A rákövetkező idényben hasonlóan szerepelt a Pusztaszabolcs. Akkor 30 meccsen 40 pontot gyűjtött az alakulat, 47 ponttal a hatodik lett.

A 2018/2019-es idényben indított utoljára Pusztaszabolcs önálló felnőtt csapatot a vármegyei bajnokságban. Akkor a tizenhat csapatos pontvadászat 14. helyén zárt az együttes.

30 mérkőzésen mindössze 21 pontot gyűjtöttek a szabolcsiak. Mindössze 5 találkozót nyertek meg abban az idényben.

Ezt követően a Pusztaszabolcs az Iváncsa II-vel közözösen indult. Mint ismert, azt a bajnokságot lefújták félidőben.

A Pusztaszabolcs az új idényben már nem indított felnőtt együttest. Négy idénnyi kihagyást követően most ismét részt vesz a vármegyei bajnokságban a település csapata.

Értelemszerűen a vármegye háromban indulhatnak majd a szabolcsiak. Rögtön szomszédvár rangadóval kezdenek, hiszen a vármegye egyes Adony gárdáját látják majd vendégül a Fejér Vármegyei Kupában.

Hasonlóan hosszú kihagyás után lesz felnőtt csapat egy másik Fejér vármegyei településen. Erről ebben a cikkben írtunk.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?